USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Врятували від «прокляття Ундіни»: у Польщі прооперували дівчинку з України з рідкісною хворобою

22 Листопада 2022 22:02
7-річну українку Дарію Ширіну врятували від «прокляття Ундіни» польські медики у Гданську.

Про це повідомляє ТСН.

У Польщі допомогли маленькій дівчинці з України з рідкісним ураженням центрів дихання «синдромом Ундіни». Polsat Foundation профінансувала вартістну операцію, що врятувало життя Дар’ї. Вона обійшлася в пів мільйона злотих.

«Ця операція була для нас недосяжною, ми навіть не мріяли про це», – зі сльозами на очах розповіла мама 7-річної Дар’ї Ірина Ширіна.

Операція дозволить дівчинці дихати. До цього часу під час сну їй доводилося підключатися до апарату штучної вентиляції легенів, який міг перестати працювати в будь-який момент через відключення електроенергії після російських атак.

Лікарі під керівництвом шведського нейрохірурга, який вже багато років рятує пацієнтів від «прокляття Ундіни», вставили дівчинці стимулятор діафрагмального нерва. Імплантований дитині стимулятор запустять через місяць, коли загояться післяопераційні рани.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus