USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Лише 11% закладів освіти в Україні мають належні укриття, – голова ДСНС

21 Липня 2022 08:57
В Україні станом на сьогодні лише 11% закладів освіти мають власні споруди цивільного захисту.

Про це повідомив голова ДСНС Сергій Крук на селекторній нараді за головування Прем'єрміністра Дениса Шмигаля, передає Укрінформ.

Він зауважив, що на початок року споруди цивільного захисту забезпечували укриття не більш як 10% населення країни. Відповідно до доручення прем’єра, в регіонах нині діють комісії з оцінки будівель і споруд закладів освіти, які мають проаналізувати можливості їх використання для укриття.

«Станом на сьогодні лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Отже, основну частину учасників освітнього процесу планують захищати у найпростіших укриттях», – повідомив Крук, додавши, що до початку офлайн-навчання сьогодні готові лише 23% освітніх закладів.

Читати ще: У Луцьку провели огляд підвальних приміщень шкіл. Де учням можна буде ховатися під час тривоги

Глава ДСНС також нагадав, що відповідальність за організацію укриттів для населення покладено на місцеву владу. При цьому Служба порятунку розробила та розмістила на своєму сайті «Рекомендації щодо організації укриття в закладах освіти», «Алгоритм дій місцевих органів влади та керівників закладів освіти щодо забезпечення укриття» та Практичний посібник з цих питань.

Читати ще: З вересня у Луцьку можуть запрацювати лише школи з бомбосховищами. Які саме

Крук наголосив на необхідності підвищити темпи підготовки закладів освіти та прискорити проведення комісійних обстежень будівель і споруд. За його словами, цьому сприятиме і рішення МОН та місцевих органів влади щодо того, які саме заклади освіти планують працювати у звичному режимі, а які – дистанційно. Зокрема це стосується Запорізької, Миколаївської, Харківської, Херсонської, Донецької, Луганської, частково – Сумської та Чернігівської областей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 21 Липня 2022 13:29
Далі готують братські могили для дітей. А ви в батьків питали чи дітей відпустять? До речі, короновірус знову наближається. Може хоч через нього зробите дистанційне. Якщо бомб не боїтеся. Як короновірус був, то спокійно вчились, а як тисячу дітей наражати на небезпеку - то нічого. Доя орків- це буде тряпка червона для бика. Тільки й чекають . І тут як рос рулетка. І ніде не а безпечного регіону, і ніякі підвали не бомбосховища !!!!! Перестаньте займатись дурницями. 21 століття на дворі , повно гаджетів. Дистанційне до кінця війни!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus