USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Магія середньовіччя: волинян кличуть на фестиваль «Торчинський ярмарок»

30 Липня 2021 17:07
31 липня на Центральній площі Торчина відбудеться театралізований фестиваль «Торчинський ярмарок».

Дійство перенесе відвідувачів у середину XVI століття до дня 1540 року, коли Торчин отримав магдебурзьке право, а з ним – привілей проводити ярмарки. На них звідусіль з’їжджалися купці й мандрівні актори, а театрально-циркові дійства мали небувалу популярність.

Гості фестивалю матимуть нагоду пройтися локаціями – століттями розвитку Торчина й околиць з маленького містечка до одного з центрів ремісничої та ярмаркової культур.

Організовують фестиваль ГО «Мистецьке об'єднання «стендаЛь» та Торчинська селищна рада. Проєкт реалізовують у рамках партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму та за підтримки бізнесу – компанії Nestlé й ініціативної групи виробників «Багатий Бодня».Театралізацію дійства забезпечує незалежний театр «ГаРмИдЕр».
Читати ще: 10 фактів про Торчин, або чому треба їхати на «Торчинський ярмарок»

Отож, на гостей «Торчинського ярмарку» чекають театралізоване дійство «Сказання про Магдебурзьке право» від театру «ГаРмИдЕр» та театральної майстерні «ДогориДриґом», святкова хода до центральної площі Торчина, театрально-фольклорне дійство «До Торчина на ярмарок», виступи фольклорногоколективу «Родинне перевесло» (село Веселе), заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Колос», середньовічні танці і майстерки, виступ лірника Андрія Люшука з Рівного та ще чимало колоритних імпрез.

Читати ще: Середньовіччя, театр на ходулях та міська історія: чим дивуватиме цього року Торчинський ярмарок

Окрім того, під час фестивалю розіграють «Великий ярмарковий кошик». Меломани зможуть насолодитися виступом гурту The Doox із Києва.
А любителів історії запрошують на лекцію Тетяни Яцечко-Блаженко «Історія ярмарків в Торчинській громаді», а також на екскурсії Історичним музеєм імені Григорія Гуртового та вулицями Торчина від Олександра Мельника.

Не обійдеться й без ярмарку від виробників з Великої Волині та різноманітних майстерок із традиційних ремесел.
Організатори фестивалю подбали й про те, аби гості не лишилися голодними, тож усіляких смаколиків на «Торчинському ярмарку» обіцяють до кольору до вибору.

Читати ще: Пізнаємо Волинь, або про магдебурзьке право та війтів у Торчині

Усім, хто планує відвідати фестиваль, пропонують розділити святковий настрій дійства та підібрати одяг з лляної тканини стриманих пастельних кольорів.

Із поїздом, запевняють організатори, також не буде проблем: по завершенню фестивалю (після 22:00) буде організовано додаткові рейси автобусів Торчин-Луцьк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 30 Липня 2021 18:03
Той Торчин такий забитий, що і ніякої 'магії середньовіччя' не потрібно. приїжджає хтось закордону і попадає у минуле століття!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus