USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Матері загиблих захисників України вимагають правди

1 Вересня 2020 08:00
В Україні 29 серпня вперше відзначали День пам'яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Таку пам'ятну дату торік своїм указом встановив Президент України Володимир Зеленський.

Напередодні до Києва у шості роковини Іловайського котла з’їхалися матері та дружини полеглих бійців – добровольців, військових Збройних сил України, аби вкотре вимагати від чинної влади розслідування причин трагедії та покарання винних, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Нагадаємо, ще в липні цього року народний депутат Ігор Палиця, лідер політичної партії «ЗА Майбутнє», ініціював створення Тимчасової слідчої комісії з розслідування причин Іловайського та Дебальцівського котлів.

Читати ще: У Верховній Раді створять слідчу комісію для розслідування дій Порошенка, – Ігор Палиця

Серед учасниць заходів у столиці, які відбулися під Офісом Президента України, а також біля стін Посольства Росії, була і група волинських матерів, які згуртувалися в «Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО».
«Ми вже неодноразово зверталися і до депутатів, і до президента. Цього разу зробили масовіший захід, – розповіла мати загиблого воїна, керівниця ГО «Об’єднання дружин та матерів бійців учасників АТО» Катерина Свищ. – Нас підтримали ветерани з батальйону «Донбас». Своє звернення ми занесли до Офісу Президента. Його не було на місці, вийшов до нас помічник, правда, довго ми його чекали, гукали. Розмова була конструктивною, наше звернення прийняли».

«Наші волинські депутати нам багато допомагають, – додала мати загиблого воїна Надія Корець. – Думаю, допоможуть і цього разу».

Читати ще: «Нехай знає вся Україна»: волинський ветеран АТО про створення ТСК щодо подій в Іловайську та Дебальцевому

Отож, матері загиблих захисників просять Президента зробити для них три речі.

По-перше, вплинути на депутатів Верховної Ради та членів партії «Слуга народу», щоб вони внесли кандидатури від своєї фракції у Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради із розслідування подій у Слов’янську та Іловайську 2014 року й Дебальцевому 2015 року.

По-друге, морально вплинути на голову Служби безпеки України і Генерального прокурора, щоб врешті після шести років розслідування вони передали кримінальну справу щодо Іловайська до українського суду.

По-третє, зняти гриф секретності з іловайської справи, щоб українці змогли побачити правду про те, що тоді відбувалося насправді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
777 Показати IP 1 Вересня 2020 11:35
А она вам нужна эта правда?
Гоцул Показати IP 1 Вересня 2020 12:51
Запийте холодною водою ... Ніхто і ніколи вже нічого не взнає.
12 Показати IP 28 Листопада 2020 22:25
куда хотели туда и попали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus