USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньрада закликала парламент розслідувати обставини Іловайської трагедії, аби притягнути винних до відповідальності

10 Вересня 2020 11:44
Волинські депутати закликали парламентарів підтримати ініціативу створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі українських воїнів під Іловайськом, Дебальцеве та Слов’янськом.

Про це йшлося 10 вересня під час засідання 32-ї сесії Волинської обласної ради.

Депутати Волинської обласної ради звертаються до Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, голови парламентської фракції політичної партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка, голови парламентської фракції політичної партії ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, голови парламентської фракції політичної партії «Слуга народу» Давида Арахамії, голови парламентської фракції політичної партії «Голос» Кіри Рудик щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі українських воїнів під Іловайськом, Дебальцеве та Слов’янськом.

Заради відновлення історичної справедливості, в пам'ять про тисячі полеглих у боях за українську територіальну цілісність депутати Волинської обласної ради закликали фракції парламенту підтримати ініціативу парламентської групи «ЗА Майбутнє» щодо створення тимчасової слідчої комісії з розслідування обставин загибелі українських воїнів під Іловайськом, Дебальцеве і Слов’янськом.

Читати ще: «Він знав, що під Іловайськом гинуть наші хлопці, але приймав парад і сміявся», – Палиця шокований цинізмом Порошенка

«Волинська громада заплатили надто високу ціну в російсько-українській війні. Тільки офіційно під Іловайськом ми втратили близько сотні загиблих і зниклих безвісті воїнів та десятки сотень поранених та скалічених. Жорстока агресія Російської Федерації забрала у волинських родин майже 300 загиблих і зниклих безвісти. Тимчасова слідча комісія Верховної Ради VII скликання з розслідування Іловайського котла 20 жовтня 2014 року оприлюднила звіт, згідно з яким до Іловайської трагедії призвели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея та керівника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка, не був введений в дію стратегічний план застосування Збройних сил та інших збройних формувань, а також правоохоронних органів для відбиття збройної агресії проти України. Однак подальша робота комісії була блокована більшістю коаліції парламенту минулого скликання», – зазначено в зверненні волинських депутатів.

Читати ще: «В пам’ять про полеглих, покалічених і зниклих безвісти»: атовець з Волині вимагає від влади правди про війну

Обранці громади нагадали, що Волинську 51-шу окрему механізовану бригаду, що героїчно захищала кордони України під Дебальцеве, було звинувачено у зраді, дезертирстві, а в подальшому взагалі розформовано.

«Ми вимагаємо чесного та справедливого парламентського розслідування трагічних подій 2014-2015 років під Іловайськом, Дебальцеве, Словянськом. Наш обов’язок перед загиблими і пораненими воїнами, їх родинами притягнути винних до відповідальності», – наголосили депутати.

Раніше лідер партії «ЗА Майбутнє», народний депутат від Луцька Ігор Палиця заявляв, що Офіс Генерального прокурора займається ганебним «відбілюванням» можливих винуватців трагедій у Іловайську та Дебальцевому, стверджуючи, що єдиним фактором, котрий призвів до загибелі солдатів, є військова агресія з боку Росії.

21 серпня, у шості роковини Іловайської трагедії, Офіс генерального прокурора України представив результати дослідження в рамках кримінального провадження обставин, а також причин та наслідків цих подій. Згідно із висновками експертів та комплексу інших здобутих доказів, єдиним фактором, що нібито призвів до трагічних подій під Іловайськом, є військова агресія ЗС РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Оксана Показати IP 10 Вересня 2020 11:49
А чому немає звернення депутатів щодо створення Тимчасовоі комісіі про розслідування зриву операціі з вагнерівцями?
ототак Показати IP 10 Вересня 2020 12:08
Зрозуміло хто винний але там домовленості і "винного" не тронуть :) Україна, що поробиш... :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus