USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Мати перед смертю відмовилася від сина: що говорять односельчани про російського генерала родом з Волині

18 Березня 2022 16:13
Ще до 2007 року його портрет висів на стінах місцевої школи, а сьогодні російського генерала Михайла Зуська родом з села Ветли на Волині односельчани проклинають та називають зрадником. Два роки тому окупант навіть не приїхав на похорони до своєї матері, яка перед смертю відмовилася від нього. А сьогодні бездарний стратег воює проти свого брата – полковника ЗСУ.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, російська 58-ма армія зазнала величезних втрат по миколаївському напрямку, а її командир, генерал-лейтенант Михайло Зусько, проявив себе як бездарний стратег. Таку оцінку діям російських військ дає аналітик з Австрії Том Купер. Згодом стало відомо, що цей бездарний стратег родом із волинського села Ветли.

З дня на день у селі Ветли на Любешівщині чекають загиблого під Києвом Героя. Сільська голова Любов Павлік розповідає, що село, де загинув волинянин, окуповане, тож до цього часу рештки воїна забрати не можуть. У нього залишилося четверо діток, дружина.
Натомість на стороні окупантів воює генерал-лейтенант Миколай Зусько родом з села Ветли. Військовий злочинець генерал-лейтенант збройних сил РФ брав участь у війні проти України ще 2014 року. А кількома роками раніше він приїздив у рідне село Ветли.

«Я не знаю, як його назвати. Це нелюд. Він уродженець села Ветли, але виїхав звідси ще в 1989 році. 33 роки він у нас не проживає. Востаннє він був у Ветлах в 2012 році», – каже Любов Павлік.

До 2007 року на стінах вже недійсної школи, в якій навчався зрадник зі своїми дванадцятьма братами і сестрами, висів його портрет.

«У школі був середнячком, але після десяти класів, як пішов у рязанське училище, то так там і залишився. Ми ним і гордилися, він був прикладом для дітей», – розповідає очільниця сільської ради.

Але той, кого ставили у приклад, навіть не приїхав на похорони матері, якої не стало два роки тому. У цьому селі досі живуть його дві сестри і брат Степан, але двері журналістам так і не відчинили. Місцеві люди кажуть, що сім’я була хорошою. З яких причин у ній виріс такий нелюд – невідомо.

Тим часом російська 58-армія зазнала величезних втрат на миколаївському напрямку, а її командир генерал-лейтенант Михайло Зусько проявив себе, як бездарний стратег. Окрім того, що нелюд використовує свої сили проти українців, він воює проти рідного брата, який нині полковник ЗСУ.

Під командуванням Зуська знайшов свою смерть в напрямку Миколаєва цілий батальйон тактичної групи 7-ї гвардійської дивізії окупантів, марно намагаючись взяти Вознесенськ. Окрім того, генерал Зусько втратив бойову тактичну групу 20-ї мотострілецької дивізії в марному наступі на Миколаїв.

Місцеві мешканці кажуть: мати Михайла Зуська перед смертю відмовилася від свого сина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
байрактар Показати IP 18 Березня 2022 16:27
Давайте подивимося на це з іншої сторони, можливо він так наумисно командував, щоб його солдат як комарів наші козаки мочили.
оляля Показати IP 19 Березня 2022 17:42
А чому одразу "нелюд"? Він же не органи вирізає у дітей чи у банках консервує повій як один маніяк... Ну воює військова людина там де звик... Видно у них умови кращі, а в нас не дуже. То до кого претензії. Во народ. Аби лиш посудити когось...
Гость до оляля Показати IP 2 Квітня 2022 12:22
Ну вот где вы, подобные тебе ушлёпки, берётесь...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus