USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Медведчук зізнався, як Порошенко вивів з держвласності нафтопровід та купував вугілля в «ДНР». Відео

23 Травня 2022 10:51
Кум Путіна, нардеп Віктор Медведчук, якому висунуто підозру у державній зраді та сприянні тероризму, розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

СБУ опублікувала відео зізнань політика.

Описуючи суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. А саме, що той, мовляв, не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом РФ, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

Таким чином, затриманий запевняє, що питаннями трубопроводу він займався на прохання експрезидента, повідомляє СБУ. І зрештою за рік роботи трубопровід заробив для його власників вдвічі більше коштів, ніж було вкладено в його викуп – до 42 млн доларів США. А з травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачка дизелю через магістраль припинилася.

Читати ще: ЗМІ оприлюднили повну версію «плівок Медведчука»

Крім того Медведчук розповів деталі налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях так званих «Л/ДНР», практично – у ватажків бойовиків.

Читати ще: Медведчук та Козак у дні захоплення Криму отримали під контроль нафтовий бізнес у Росії, – «Схеми»

«У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему», – пояснив затриманий.

Читати ще: Медведчук за сприяння СБУ й Порошенка домовлявся про купівлю вугілля з ОРДЛО

Він назвав конкретні прізвища високопосадовців, причетних до завдання шкоди інтересам нашої держави, – колишні урядовці, екскерівництво Нацбанку, народні депутати і представники правоохоронних структур, наголошує спецслужба.

Вказано, що Служба безпеки продовжує слідчі дії з затриманим, щоб встановити всі факти, обставини, організаторів і учасників вчинених злочинів.

Читати ще: Чому Ігор Палиця ненавидить Петра Порошенка? 4 факти

Нагадаємо, 12 квітня СБУ затримала Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту. Дружина арештованого Медведчука Оксана Марченко своєю чергою записала відеозвернення до Володимира Зеленського. У ньому вона сказала, що її чоловіка «незаконно» утримує СБУ. Тим часом у Кремлі кума Путіна відцуралися: мовляв, він не громадянин Росії, тож і втручатися не будуть.

Кримінальне провадження проти Медведчука було відкрито за статтею про держзраду. Але пізніше додався ще один епізод до підозри за статтею про держзраду, а також додалася стаття про фінансування тероризму.

Йому інкримінують організацію схеми торгівлі вугіллям з окупованими територіями Донбасу. Іншими фігурантами цієї справи є ексміністр енергетики Володимир Демчишин та пʼятий президент України Петро Порошенко.

18 квітня Медведчук звернувся до президентів України та РФ з проханням обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Олег Показати IP 23 Травня 2022 11:12
Це передбачалося ще під час першого затримання, цікаво, що про період 2019-2022 рік, мовчок... І більше того, що це "спеціально" вибиваються "зізнання" на Порошенка...
Петро до Олег Показати IP 23 Травня 2022 12:28
А що в "період 2019-2022 рік"? Може Попрошенко купив літак для ЗСУ, чи побудував "патронний заводік" за вкрадені гроші?
123 Показати IP 23 Травня 2022 11:26
У "достоїнствах і патріотизмі" цього бариги ніхто ж не сумнівався. Тепер головне - щоб він з країни не злиняв!
Петро Показати IP 23 Травня 2022 12:25
Чомусь не здивований. "жму руку і обнімаю... ". Перше "діяння" на перзиденстві "його високоповажність" змістила Дещицю, на той час міністр ЗС і призначив послом в Польщу подалі з очей. (бо Дещиця співав пісню за ху@ло, а це був "партньор" в попрошенка і зовсім не ворог) Ще б гонТирєву сюди повернути ("найкращого банкіра"), теж буде що сказати за $
Vasyl Показати IP 23 Травня 2022 12:33
Скоро сивочолий гетьман відправиться на нари
скептик до Vasyl Показати IP 23 Травня 2022 12:47
ой вей . нє дєлайтє мнє смєяться
Джек Показати IP 23 Травня 2022 13:33
Так ДОНЕЦЬК це ж Україна,як і Крим

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus