USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Медики назвали нетипові симптоми нового штаму коронавірусу «Омікрон»

29 Листопада 2021 16:57
Медики з ПАР назвали нетипові симптоми нового штаму коронавірусу. У людини піднімається температура, вона відчуває сильну втому.

Крім того, у більшості пацієнтів також зафіксовано прискорений пульс. Лікарі зазначають, що «Омікрон» насамперед поширюється серед молодих людей – це найбільш вразлива для штаму група населення. До лікарень потрапляють люди віком 20-30 років, 65% – невакциновані, повідомляє ТСН.

Нагадаємо, новий штам коронавірусу під кодом B.1.1.529 виявили у Південній Африці 11 листопада. Перші підтверджені випадки зараження датовано 24 листопада. Штам назвали грецькою літерою омікрон і вже встигли визнати його небезпеку на рівні Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Читати ще: Лікарка назвала симптоми зараження штамом Омікрон

Також у ВООЗ зазначають, що поки що залишається незрозумілим, чи призводить новий штам коронавірусу до більш тяжкого перебігу хвороби порівняно з іншими мутаціями інфекції.

«За попередніми даними, у Південній Африці спостерігається зростання кількості госпіталізацій, але це може бути пов’язано зі збільшенням загальної кількості інфікованих людей, а не із зараженням саме штамом «Омікрон», – припускають в організації.

Тим часом Європейський Союз хоче припинити авіасполучення з Південною Африкою, щоб протистояти поширенню нового варіанта COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus