USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Меморіал у Луцьку перейменували лише на документах

23 Квітня 2012 18:08
Луцький меморіал, який нині перебуває на стадії реконструкції, перейменували ще п’ять років тому. Утім, рішення й досі не виконали.

Про це йшлося 23 квітня під час засідання «освітньої» комісії у мерії.

На ім’я Луцького міського голови Миколи Романюка надійшло звернення від Волинського братства ветеранів ОУН-УПА із проханням перейменувати меморіал Вічної Слави на Меморіал Пам’яті.

У тексті звернення, зокрема, йдеться про те, що на меморіальному комплексі вшановують пам'ять не лише тих, хто брав участь у війні 1941-1945 років. Відтак недоцільно присвячувати його «Вічній Славі», краще – «Пам’яті».

Як пояснив начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міськради Сергій Годлевський, міська рада ще у грудні 2007 року вирішили перейменувати меморіал. Але інша справа – чи виконується це рішення.

«Це – єдина у Луцьку пам’ятка історії національного значення. Тому всі рішення щодо неї потрібно погоджувати із центральними органами влади», - зауважив Годлевський.

Фахівець також висловив свою думку з приводу меморіального комплексу. Мовляв, у 1977 меморіал теж не будувався на чистому полі. Колись на його місці було католицьке кладовище.

«Я б рекомендував створити фахову комісію, яка б розібралась у питанні і розробила концепцію меморіалу», - сказав Сергій Годлевський.

Так, «освітня» комісія вирішила порадити меру Луцька створити комісію із вивчення цього питання. Зокрема, аби простежити за виконанням рішення про перейменування меморіалу, а також створити для цього спеціальну робочу групу.
Нагадаємо, нині меморіальний комплекс перебуває на реконструкції.

А нещодавно там поцупили чавунну плиту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Скептик Показати IP 23 Квітня 2012 18:41
Меморіал (від латинського - memorialis - пам'ятний). Отже на думку "знавців" має бути: "Пам'ятна пам'ять".
Лучанин Показати IP 23 Квітня 2012 19:11
Я так зрозумів що братство ветеранів ОУН-УПА визнає, що слави вони не заслуговують, тим більше вічної. А комісію треба створити - є ще одна можливість грошики відмити.
Anti-Mafia Показати IP 23 Квітня 2012 21:11
Пробачте, але ще не всіх дурнів війна побила. В країні стільки проблем, а ми з мертвими воюємо...
Я Показати IP 23 Квітня 2012 21:24
Нужно все єто "братство" в зоопарке поселить ,в клетках. И людям показывать ,при чем бесплатно. Нечего им указывать ,как называть то место где действительно герои лежат!
бу Показати IP 23 Квітня 2012 22:43
тьфу на недоумков!!!
старожил Показати IP 24 Квітня 2012 09:25
там було старе католицьке кладовище- його вкатали в асфальт і прикрили плитами з іменами солатів. при цьому забули навіть імена раніше похованих там людей викарбувати за межами меморіалу -їх просто викинули в небуття.Тому -прийти і поклонитися могилі предків для багатьох родин вже просто неможливо .( це для "Я" )це не суцільний меморіал героїв війни .тому було б правильно щоб память жила про тих.хто спочив там раніше.Все з часом стає на своє місце.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus