USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Менш як половина волинських шкіл мають найпростіші укриття

1 Серпня 2022 06:35
Для того аби навчання у школах розпочалося в очному режимі, заклади освіти мусять мати укриття, які відповідають вимогам. Проте такі приміщення є не у всіх школах.

Про це у інтерв’ю ТРК «Аверс» розповів начальник ГУ ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук.

Він повідомив, що у області створено комісію, яка проводить обстеження закладів освіти на наявність укриттів та відповідність їх вимогам. Закладів, які мають приміщення, куди в разі тривоги можна евакуювати учнів і педагогів, в області менш як половина.

Читати ще: Лише 11% закладів освіти в Україні мають належні укриття, – голова ДСНС

«В області є 1350 закладів, де навчаються діти. Створено комісію, і зараз ми проводимо обстеження. В області понад 552 заклади, де є об’єкти, щоб укрити учнів і вчителів. Але не кожен підвал може бути укриттям. Є основні вимоги: на одну людину не менш як 1 кв. м вільного простору, вентиляція, два евакуаційні виходи, засоби пожежогасіння, питна вода, продукти, щоб можна було 48 годин безпечно перебувати», – наголосив він.

З його слів, після обстежень на основі висновків комісії голова військово-цивільної адміністрації має видати розпорядження про те, де можна проводити очне навчання.

Читати ще: Встигнути до вересня: в укриттях шкіл Володимира роблять ремонт

Нагадаємо: у школах Луцької громади в закладах загальної середньої освіти оглянули підвальні приміщення, щоб визначити, чи можна їх використовувати як захисні споруди під час оголошення тривог.

Як інформували раніше, повернення українських школярі до очного навчання, без сумніву, залежатиме від ситуації з безпекою у країні. Водночас в Міністерстві освіти та науки вже обговорюють те, що за парти зможуть повернутися учні лише тих шкіл, які мають укриття або бомбосховища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола Степанович Показати IP 1 Серпня 2022 07:00
можливо краще усі кошти на армію та зброю а ремонти за пожертви депутатів
Лучанка до Микола Степанович Показати IP 1 Серпня 2022 11:24
Пора вже визначитись коли і як почнеться навчання, а не чекати кінця серпня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus