USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.20

Мер Енергодара записав підозріле відео, можливо, під дулом автомата

4 Березня 2022 10:04
Енергодарський міський голова Дмитро Орлов повідомив, що станом на ранок 4 березня загиблих чи постраждалих серед мирного населення міста немає, а пожежу на території ЗАЕС ліквідовано. Згодом, однак, у «Енергоатомі» припустили, що ролик мер записав під дулом автомата.

«У роботі – четвертий енергоблок ЗАЕС. Він працює без зауважень. Блоки теплової енергостанції також працюють без зауважень, а в навчально-тренувальному центрі ЗАЕС пожежу ліквідовано», – інформував він.

За його словами, протягом минулої доби в мирне населення не стріляли, а якщо і стріляли, то холостими набоями. Пострілів у житлові квартали не було.

«Закликаю мирне населення не провокувати військових Збройних сил РФ. На сьогодні наше завдання – забезпечити максимально спокійний та працездатний стан всіх інженерних мереж і комунальних підприємств. Сьогодні в місті відсутнє опалення, пошкоджено трубопровід, водопровід. Енергопостачання в місті відновлено. Водопостачання також відновлено. Зараз докладатимемо всіх сил, аби в місті було тепло», – сказав Дмитро Орлов.
Читати ще: Радіації нема, майданчик ЗАЕС захопили окупанти

Згодом у «Енергоатомі» зазначили, що цей ролик був записаний під дулом автомата.

Наголосили, що мер під час запису намагається не дивитися в камеру, дивиться в стіл, виглядає пригніченим і наляканим.

«Енергоатом» опублікував повідомлення, в якому припускає, що заява мера була написана під дулом автомата: «Є висока ймовірність, що нещодавний виступ мера Енергодара був записаний під дулом автомата. Подібні відео можуть з’являтися і від інших утримуваних окупантами в адмінбудівлі керівників ЗАЕС. Будьте пильними! Перевіряйте інформацію!»
Як передає Укрінформ, прямого зв'язку із керівництвом Запорізької атомної електростанції наразі немає. Про це під час цілодобового марафону новин провідних телеканалів повідомив т. в. о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

«Загарбники зайшли на територію атомної станції, взяли під контроль персонал і керівництво. На сьогодні зв'язку немає і керівництво станції працює під дулами автоматів», – сказав Котін.

За інформацією Котіна із власних джерел, вранці загарбники допустили персонал ЗАЕС до роботи.

Керівник«Енергоатома» також повідомив, що ядерне паливо є в кожному енергоблоці станції. Крім того, на станції є відпрацьоване паливо. «Потрапляння туди будь-якого снаряду призведе до ядерної катастрофи», – застеріг Котін.

Він повідомив, що з початку обстрілів енергоблоки ЗАЕС почали переводити у безпечний стан. За словами Котіна, українська енергосистема наразі зможе впоратися з навантаженням навіть при повному відключенні ЗАЕС від мережі.

Нагадаємо, вночі 4 березня російські військові обстріляли майданчик Запорізької АЕС, внаслідок чого виникла пожежа на території атомної станції. Станом на 6:20 рятувальники пожежу ліквідували. Інформації про загиблих та травмованих немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus