USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мерія вирішила прибрати з парку «Бригантину»

2 Вересня 2011 15:14
Виконавчий комітет Луцької міської ради ухвалив рішення про демонтаж торгових павільйонів дев’ятьох підприємців, які, на думку посадовців, незаконно розмістили свої торгові майданчики у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки.

Рішення про це виконком прийняв 2 вересня.

Підприємців зобов’язують у десятиденний термін за власний рахунок демонтувати тимчасові споруди, де відсутні договори оренди земельних ділянок, особисті земельні сервітути. Тамож мають демонтувати ті споруди, які встановлені самочинно.

«Ці люди не підтверджують будівництво чи встановлення правовстановлюючими документами. Є приписи, є протоколи», - зазначив головний архітектор міста Юрій Казмірук.

Рішення стосується і недіючого кафе-катера «Бригантина», який розміщений в одному з каналів парку. Майно належить підприємцю Дмитру Москвичу, колишньому депутатові Луцької міської ради.

«Там крім «Бригантини» склад дров, там якась кошара, там розібрана «Волинянка», розібраний «Москвич», там виводок собак. Там жах, що робиться. І огорожа і торговий намет і ворота зварені стоять», - розповів Казмірук.

Однак, щодо демонтажу цього об’єкту питання вирішуватиметься ще й у суді. За словами міського голови Миколи Романюка підприємець Москвич приписів частково не виконує. Не сподобалося меру й те, як той пофарбував зупинку біля Центрального ринку, споруда якої теж належить йому.

«Перепрошую, корівники колись краще фарбували як ті зупинки», - прокоментував мер.

Також виконком прийняв рішення щодо демонтажу за власний рахунок паркану на вулиці Драгоманова 4-6, що належить підприємцю і політику Миколі Голєву. За словами Камзірука паркан був самочинно встановлений на проїзній частині вулиці.

Власнику неодноразово давали приписи. Останній датується 11 серпня, однак зі слів Казмірука Голєв на зауваги не реагував.

Зобов’язав виконком демонтувати і залізобетонний паркан на вулиці Ковельській, 62, який встановили тамтешні мешканці. Такою огорожею вони створили незручності своїм сусідам, перекривши дорогу.

До слова, про виконання рішень виконкому щодо демонтажу об’єктів будівництва, благоустрою чи торгівлі, на наступному засіданні звітуватиметься начальник департаменту ЖКГ Іван Кубіцький.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
tarasick Показати IP 3 Вересня 2011 17:50
Ще б привели в порядок те, що знаходиться напроти Драгоманова 4-6 - ціни б їм не було...
Ха! Показати IP 5 Вересня 2011 11:37
Помилочка в тексті: "Бригантина" в парку-не "майно", а "лайно"...:-))). Давно потрібно було б прибрати цей склад з собаками, які наводять переляк на людей та дітей.
tarasick до Ха! Показати IP 5 Вересня 2011 15:18
Звісно, прибрати все дешевше. Але "Бригантину" можна було б зробити і такою собі ізюминкою парку. Колись давним-давно там було досить непогане кафе.
До tarasick Показати IP 5 Вересня 2011 16:33
tarasick, ти дійсно, видно, маленький хлопчик і не розумієш, що "Бригантина" є приватною власністю особи, яка не бажає її привести до належного вигляду, начхала на зовнішній вигляд цієї корабельної споруди, а також на думку лучан. А тому, громада вправі прийняти рішення щодо усунення безладу у місті. Надіюсь, зрозуміло?..
tarasick до До tarasick Показати IP 5 Вересня 2011 22:07
Абослютно ні. Тобто громада може прийняти рішення (чи в цьому випадку через суд) - щоб безлад буквально прибрати. А от рішення щоб безлад привести до ладу - не може??? Вони йому ту "Бригантину" на подвір'я притарабанять, бо це його власність - чи як?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus