USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Мігрантська криза: для охорони кордону України з Білоруссю залучили безпілотники та авіацію

18 Листопада 2021 07:00
Україна посилює охорону кордону з Білоруссю. Додаткову бригаду швидкого реагування Національної гвардії перекинули на північні та західні рубежі, залучили безпілотники та авіацію.

Про те, чи готова Україна у разі потреби – стримати потік мігрантів – йдеться в сюжеті ТСН.

Додаткова бригада швидкого реагування виконуватиме завдання на Львівщині, Рівненщині та Волині. Окрім Нацгвардії підкріплення для прикордонників прибуло і від Нацполіції.

Читати ще: «Контроль – штука крихка»: чому через міграційну кризу до Луцька з’їхалися силовики, посли та міністри

У полях напинають намети, між підрозділами проводять бойове злагодження. Завдання – запобігти провокаціям на українсько-білоруській межі . А у разі потреби – стримати потік мігрантів. Під посиленим контролем – і пункти пропуску.

Для швидкого реагування правоохоронці застосовуватимуть безпілотники та авіацію. У прикордонних населених пунктах перевірятимуть закинуті будівлі. А в підозрілих людей перевірятимуть документи.

Для цього вже налагоджують співпрацю з головами громад та місцевим населенням.
Про силову підтримку в МВС повідомляли ще наприкінці минулого тижня. Загалом на кордоні з Білоруссю залучать близько 8,5 тисячі прикордонників, нацгвардійців та поліцейських.

Читати ще: Загострення ситуації з мігрантами: коли на Волині можуть запровадити надзвичайний стан

«Яка мета? По-перше, ми маємо заспокоїти населення. По-друге – запобігти будь яким панічним настроям серед наших громадян. Попередити скоєння злочинів будь-якої категорії і забезпечити безпеку наших громадян», – зазначив голова Нацполіції України Ігор Клименко.

Нагадаємо, у зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських. На Волині також відбулися навчання з відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону штучно організованими натовпами мігрантів з боку Білорусі, а також для протидії іншим гібридним загрозам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 18 Листопада 2021 07:16
Десь на липень серпень 2022 року народиться багато нових козаків в цих регіонах. Дислокація міцних хлопців завжди, як свідчить історія, залишала слід)
Акушер до 777 Показати IP 18 Листопада 2021 10:24
Кому що, а курці просо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus