USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через навалу мігрантів: на Волинь перевіряти кордон їдуть міністр МВС та глави Нацполіції і Держприкордонслужби

11 Листопада 2021 11:10
Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський разом із головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеком, головою Національної поліції Ігорем Клименком і заступником голови Національної гвардії України Юрієм Лебедем відбув у Волинську область для відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону штучно організованими натовпами мігрантів з боку Білорусі, а також для протидії іншим гібридним загрозам.

Як повідомляє департамент комунікації МВС України, у рамках робочої поїздки в Луцький прикордонний загін і на ділянку прикордонного підрозділу «Грабове» Луцького прикордонного загону буде проведено навчання для бойової координації між усіма підпорядкованими структурами МВС: Державною прикордонною службою, Національною поліцією, Національною гвардією України, Державною службою з надзвичайних ситуацій і Міграційною службою.

«З метою протидії потенційній кризі з мігрантами ми залучимо всі п’ять структур МВС без винятку, як єдиний кулак внутрішньої безпеки України», – заявив Монастирський.

Під час візиту у Волинську область також буде проведено нараду з керівниками розташованих уздовж кордону Об’єднаних територіальних громад разом із керівництвом області та силовими структурами щодо взаємодії в разі загрози українському кордону, йдеться в повідомленні.

Як ми писали, Україна посилює кордон з Білоруссю, правоохоронці діятимуть жорстко.

Нагадаємо, велику колону мігрантів вранці 8 листопада зафіксували очевидці у прикордонному районі Білорусі, яка рухалася до прикордонного КПП «Брузги-Кузниця» на білорусько-польському кордоні. Колону супроводжували люди у військовій формі та з автоматами.

Увечері 9 листопада двом чималим групам нелегальних мігрантів вдалося прорватися через білорусько-польський кордон. Польща стягнула на кордон із Білоруссю 13 тисяч військових.

До слова, міграційна криза на кордоні Білорусі з Литвою, Польщею, Латвією триває з серпня. Три країни звинувачують Білорусь у навмисне створеному міграційному тиску в межах гібридних дій проти них як країн ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Цікаво Показати IP 11 Листопада 2021 11:45
А що, на Волинь вже почалася *навала* мігрантів?
Євробидло до Цікаво Показати IP 11 Листопада 2021 12:02
Ога, а потім такі як ти під час навали будуть писати: аяй яй де наші прикордонники і чому вони нічого не роблять.....
Філологиня Показати IP 11 Листопада 2021 12:27
Навчать правильно говорити Алла Як Бар і Салом Помаленьку.
Анонім Показати IP 11 Листопада 2021 12:47
А що, міністр сам буде контролювати кордон..?
Шачанин Показати IP 11 Листопада 2021 12:47
Скоро на всіх екранах; як правильно жити по шаріату...
Анонім Показати IP 11 Листопада 2021 13:15
Щось мені здається,що скоро ці мігранти опиняться у нас - якщо не прикордонники,то місцеві за скромну винагороду допоможуть, зима на порозі,великого вибору цих "мандрівників" нема. Тим більше німці натякнули',що вони не проти такого варіанту.
Ага Показати IP 11 Листопада 2021 14:05
Скоро ми так тікатимемо з України як ті мігранти. Мало залишилось. Дожимають.
До анонім Показати IP 11 Листопада 2021 14:18
Не мели дурниць про своїх земляків це, по-перше, а, по-друге, вчи географію. Західний кордон на Волині йде по Захдному Бугу, наш берег високий(кручі), як ти собі уявляєш арабів в холодних водах?
Євробидло до До анонім Показати IP 11 Листопада 2021 14:48
Так, кордон із Польщею йде по Західному Бугу. А кордон із Білорусією йде лісами. Вчи географію.
Главпомпом до Євробидло Показати IP 11 Листопада 2021 15:19
Якщо вусатий таракан їх до нас почне пхати то получить у с..ку ракетою з байрактара.
Микола до Євробидло Показати IP 11 Листопада 2021 15:44
750 км кордону по суходолу з РБ, у РП 400 і там скрізь хоч є обмежувальні перешкоди (колючий дріт).
Народна прокуратура до До анонім Показати IP 11 Листопада 2021 15:26
Може для тебе буде відкриттям, але десятки років нелегальні мігранти - араби, пуштуни, індуси, в'єтнамці, урду та інші - слідували в Європу транзитом через Україну, у т.ч.і через нашу область, легко долаючи "холодні води" Західного Бугу, у чому їм допомагали милосердні прикордонні мешканці, надаючи сховок, харчування, транспорт, плавзасоби. Так що не переживай за них. Зараз ці потоки, в основному, рухаються через Закарпаття, але то не через існування річки, а тому, що в горах їх тяжче виявити полякам, словакам, румунам і угорцям.
Анонім Показати IP 11 Листопада 2021 18:57
Ідуть це схоже на газель з пропейрелом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus