USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міграційна криза: у Луцьку на нараду зберуться міністри України та посли Польщі й Литви

12 Листопада 2021 08:59
У Луцьку відбудеться велика нарада, на якій будуть вирішувати питання щодо міграційної кризи, створеної на польсько-білоруському кордоні. Зустріч запланована на неділю, 14 листопада.

Про це 11 листопада в прямому ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов, пише ТСН.

За його словами, на цій нараді будуть присутні щонайменше три міністри України, а також запрошують послів Польщі та Литви. «Ми там будемо вирішувати питання, у який спосіб саме ми будемо відповідати на ці виклики (міграційну кризу – ред.)», – сказав Данілов.

Нагадаємо, дії Олександра Лукашенка у Білорусі спровокували міграційну кризу на кордонах із Литвою, Латвією та Польщею. Велику колону мігрантів вранці 8 листопада зафіксували очевидці у прикордонному районі Білорусі, яка рухалася до прикордонного КПП «Брузги-Кузниця» на білорусько-польському кордоні. Колону супроводжували люди у військовій формі та з автоматами.

Увечері 9 листопада двом чималим групам нелегальних мігрантів вдалося прорватися через білорусько-польський кордон. Польща стягнула на кордон 13 тисяч військових.

У зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ВІРУС Показати IP 12 Листопада 2021 09:11
І на ХА ХА ВОНО НАМ ПОТРІБНО .......
Ян до ВІРУС Показати IP 12 Листопада 2021 09:42
Як попруть через Україну, радитись пізно буде.
Олександр Показати IP 12 Листопада 2021 09:15
А ХТО ПЛАТИТЬ ЗА СХОДНЯЧОК.
Лучанин Показати IP 12 Листопада 2021 09:40
В Україну вони навряд побіжать. Нам потрібно будувати високі забори, бо свої тікають))) з такими митними та торговими законами, податками, оплатою комунальних послуг, допомогою молодим сім'ям.
Білорус до Лучанин Показати IP 12 Листопада 2021 17:38
Побіжать в Росію там Рай
Чугайстер Показати IP 12 Листопада 2021 10:22
В цій ситуації шкода лише дітей, яких тягнуть як прикриття ці нелегальні ледацюги. Яке б силовики рішення не прийняли - воно буде вірним. 1) Відловлювати і депортовувати, ОК. хоч затратно, але гуманно... 2) Зелений коридор до Меркель. Теж згода. Нехай носятся з ним як хочуть. Це ,напевно, було б найправельніше. Щодо прориву до українського кордону, це, наймовірніше, так і буде з ймовірністю до 80% на Волині (треба ж 2 недоімператорам, кричати про волинську різню). І щодо ледарів і халявщиків з білоруських лісів. Їдьте до дому. пожалійте своїх дітей, Меркель йде з посади і халява закінчиться а ви змушені будете працювати або красти. Йдіть до дому, не випробовуйте долю.У нас величезна територія лісів, в яких ви навіть не вмієте орієнтуватись, болота, вологий клімат, якого ви не витримаєте, не те що ваші діти, якими ви прикриваєтесь. У наших лісах вас чекає голод, вовки та морози, які щодня будуть посилюватись. Зрештою, у нас теж війна + ковід19. Німецька соціалка не вартує таких поневірянь.
Ферма до Чугайстер Показати IP 12 Листопада 2021 10:50
А якщо запропонувати цим нещасним людям працевлаштування в Білорусі ? Там на фермах і в "агрогородках" і радгоспах гостро не вистачає робочих рук. "Прекрасная страна", за словами Лукашенкі, що, не рада гостям з Азії ? Або "дальневосточный гектар" на Росії їх не приваблює ? Тим більше, як стверджують пропагандони з рашки - "они даже научились говорить по-русски"...Уперьод !
Чугайстер до Ферма Показати IP 12 Листопада 2021 13:19
Якось не цікавить, що з цими східними грибниками в поліських лісах буде . Чесно... На даний момент це проблема вусатого, яки візи роздає для цих туристів на ліво і на право. Він болт клав на білорусів , а на цих тим більше. Обсцикають ці східні грибники Мінськ то й хай. Скоро гроші закінчаться, то красти і вбивати почнуть. Лукашенко їх запросив, хай з ними і цяцькаїться, кормиль, лікує... Поляки їх до себе не пустять, а як через Україну попруться, то квест буде ще той : взиму, по лісі, без грошей... ну ну...
Катя до Ферма Показати IP 12 Листопада 2021 15:07
Працевлаштування? Це українці їдуть працювати. А ці - на соціалці сидіти. І в Німеччині, а не в Польщі чи Литві
Ха Показати IP 12 Листопада 2021 13:48
Рагулі ви такий бридоту пишете в коментах аж смішно може пора свої каструлі з пустої голови зняти і реально подивитися на ситуацію
Жест до Ха Показати IP 12 Листопада 2021 17:05
Нешановний хаме, ви не на ту статтю попали. Вам на обговорення мови жестів Гео Лероса.
Українка Показати IP 12 Листопада 2021 20:53
Ну що білоруси тренуйтеся ше голубів корміть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus