USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Мільйонні акції цукрового заводу у Володимирі продали за безцінь, щоб уникнути сплати податків?

8 Лютого 2022 15:41
Контрольний пакет акцій Володимир-Волинського цукрового заводу вартістю у 6 мільйонів продали за майже 37 тисяч гривень, ймовірно, щоб обійти систему сплати податків.

Про це під час брифінгу поінформував голова Володимир-Волинської територіальної громади Ігор Пальонка.

«Оскільки мешканців збурило питання щодо продажу акцій цукрового заводу, вчора дав завдання, щоб відділи, які дотичні до цієї інформації, надали роз’яснення щодо продажу акцій за дуже низькою ціною. Місто не дотичне до цього. Власник продав акції, щоб зменшити сплату податків, адже від продажу майна потрібно сплачувати податок з доходів, військовий збір тощо. Думаю, що таким чином люди, які продавали цінні папери, хотіли уникнути сплати податків», – зазначив посадовець.

Читати ще: Акції, які належали Володимир-Волинському цукровому заводу і коштували 6 млн, викупили за 37 тисяч

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що цінні папери, які були власністю Володимир-Волинського цукрового заводу, оцінювали в 6 мільйонів гривень, а продали їх за майже 37 тисяч гривень. Лот на продаж виставлявся декілька разів, проте покупців не було. 24 січня був оголошений повторний «голандський» аукціон зі зниженням стартової ціни. Єдиним учасником торгів став Михайловський Сергій Володимирович, який запропонував ціну у сто разів меншу, аніж стартова – 36 800,7 гривні. Саме його й визначила переможцем система.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
цікавий Показати IP 8 Лютого 2022 18:51
Слабота! А через oфшори (як всі укр нувориші),взагалі нічого не платив би! Для чого всі президенти гроші тримають в офшорах - бо Україні -ШИШ!
Льотчик Показати IP 8 Лютого 2022 21:15
А пенсіонерам з мізерної пенсії,ще й 1,5% вираховують на армію.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus