USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Міністр оборони пригрозив криміналом волинянам, які будуть допомагати мігрантам з Білорусі

14 Листопада 2021 18:29
Спецслужби мають оперативну інформацію про тих осіб, які за винагороду готові переправляти нелегалів через білорусько-український кордон. Таким ділкам пригрозили кримінальною відповідальністю.

Нагадаємо, у Луцьку відбулась міжвідомча нарада під головуванням секретаря РНБО Олексія Данілова за участю дипломатів, керівників силових структур, представників органів місцевого самоврядування.

Присутній на нараді міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що вже є люди, які хочуть заробити на ситуації, що склалася в Білорусі, і готові за гроші допомагати мігрантам перетнути кордон з Україною для подальшого транзиту в країни ЄС.

«Є оперативна інформація про тих, хто планує допомагати (мігрантам – ВН). Є готовність деяких осіб, які займаються контрабандою. Хотів би попередити тих ділків, які живуть в п’яти областях, що межують з Білоруссю, і планують заробляти на допомозі незаконним мігрантам потрапити в середину країни - це буде проти національних інтересів країни. Це питання нацбезпеки. Хто буде надавати таку допомогу, за гроші продавати країну – відповідатиме за законом», - заявив він.

Своєю чергою, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що хоча в Україні наразі декриміналізована стаття за незаконний перетин кордону, але кримінальним кодексом передбачена відповідальність за допомогу таким особам.

Читати ще: Загострення ситуації з мігрантами: коли на Волині можуть запровадити надзвичайний стан

Нагадаємо, у зв'язку з міграційною кризою на польсько-білоруському кордоні Україна посилила кордон з Білоруссю. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перебуваючи з візитом на Волині, кордон з Білоруссю додатково охоронятимуть близько 8,5 тисячі військовослужбовців та поліцейських. На Волині також відбулися навчання з відпрацювання дій щодо захисту від можливої спроби прориву українського кордону штучно організованими натовпами мігрантів з боку Білорусі, а також для протидії іншим гібридним загрозам.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Суддя Дреддд Показати IP 14 Листопада 2021 18:54
якщо маєте інформацію - то дійте: затримайте їх...
Анонім до Суддя Дреддд Показати IP 14 Листопада 2021 20:17
Чекають поки переведуть,а ті в свою чергу відкупляться і їх засудять умовно,тим самим поповнять бюджет,який потім....ну ти зрозумів. Але якщо серйозно,то вони нічого не знають,але лякають,щоб ті думали,що про них все відомо..одним словом когось він знає і пригрозив,а ми маємо думати,що він їх знає і тепер йому випишуть премію,за те що він щось робить і все знає,всіх тримає в кулаку.
Народна прокуратура до Суддя Дреддд Показати IP 15 Листопада 2021 10:03
Дурень ти, суддя Дред. Затримати за що? За бажання збагатитись незаконно? По-перше, бажання - це ще не злочин. А по-друге, більшість українців виношують такі бажання (збагатитись, а не переправити мігрантів). Ну і, по-третє, українці й так вже за старою звичкою включились у цей процес: скількох вже у Польщі затримали з нелегалами останнім часом
Безробітний ахти віс Показати IP 14 Листопада 2021 20:04
Шмонати можно?
Ви Показати IP 14 Листопада 2021 20:13
Міністре МОУ спочатку розберіться у своїх обовязках і функціях. Таку х.....ю може пі....и міністр МВС чи голова СБУ , тут ви у *квартал* не граєте. Ну і бути в Луцьку і Луцькій області то як мінімум потрібно хоть ознайомитись з основними військовими частинами Луцької області а максимум перевірити на предмет боєготовності чи боєздатності. Чи ви ці два поняття абсолютно не відрізняєте чи це для вас *вища математика чи опір матеріалів*
Сергій до Ви Показати IP 14 Листопада 2021 22:10
Точно Луцької області?
Активіст Показати IP 14 Листопада 2021 22:22
Не думав, що він такий недалекий. Шкода залишки "найсильнішої" армії. Боже, спаси Україну.
Всезнайко Показати IP 14 Листопада 2021 22:42
Налякав їжака голою дупою. На понт бере.
Правда Показати IP 15 Листопада 2021 07:10
Говорили,балакали,сіли ,тай заплакали...Цікаво,чи хтось вірить цій "еліті"оборони країни...вони хоч зброю в руках тримали.
Дід Іван Показати IP 15 Листопада 2021 08:54
Національній безпеці загрожували і загрожують люди, що привели іноземців до влади, надали доступ до інформації, дали їм виїхати за кордон, ті , що привели так званих волонтерів в усі адміністрації і інші інститути влади країни. Справжні патріоти не приходять до влади, вони лише є інструментом зміни конкретних людей , що управляють процесами в нашій країні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus