USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міноборони вже підготувало 200 тисяч комплектів зимової форми

30 Вересня 2022 12:53
Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що зимова форма для всіх бойових підрозділів уже перебуває на складах, а термобілизна та флісові куртки вже надходять до військ.

Про це він сказав в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, пише Корреспондент.net.

«Ми домовилися з прем’єром, що максимально орієнтуємося на нашого виробника. При тому, що ми контрактуємо будь-де, у нас 350 договорів вітчизняних та 123 іноземних. 23% західних, 77% наші», – розповів Резніков.

За його словами, замовлялася форма ще влітку цього року.

«Сьогодні офіційно за всіма стандартами 15 жовтня починається зимовий період. Зрозуміло, що похолодати може раніше. Тому я сказав, що якщо ми не встигаємо завезти зимові куртки, то мінімум головне – термобілизна та флісові куртки. Це вже якось вирішує завдання перехідного періоду», – сказав Резніков.

За його словами, «у нас уже привезено і перебуває на складах 200 тисяч повноцінного зимового комплекту. Тепер – лише розвезення до бойових підрозділів, вони отримуватимуть в першу чергу і не замерзнуть. Це не рахуючи спальних мішків, наметів, ТЕНів тощо, звичайно», – додав він.

Резніков зазначив, що «розуміючи, що це війна, частина одягу рветься, я звернувся до партнерів на Рамштайні, і сьогодні є підтвердженням від британських та іспанських партнерів. Це вже міжнародна технічна допомога».

У серпні повідомлялося, що Іспанія «за терміновим запитом» підготувала для України вантаж із 30 тисяч одиниць військової форми для зими, 15,6 тисяч курток, 15 тисяч костюмів та кількох тисяч одиниць додаткового одягу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мобік. Показати IP 30 Вересня 2022 18:09
Скоро на всіх ринках ,а не в ЗСУ.
Мобік Показати IP 30 Вересня 2022 18:22
Ви в долі.?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus