USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Міськраду на Волині суд зобов'язав розробити історико-архітектурний опорний план міста

29 Березня 2024 16:26
Волинський окружний адміністративний суд задовільнив позов Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України і департаменту культури, молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації, визнав протиправною бездіяльність Рожищенської міської ради і зобов’язав орган місцевого самоврядування розробити історико-архітектурний опорний план міста.

Про це інформує прокуратра області.

Прокурори з’ясували, що попри те, що Рожище включене до Списку історичних населених місць по Волинській області, а Міністерство культури та інформаційної політики зверталося до міської ради щодо необхідності виконання вимог чинного законодавства та розроблення історико-архітектурного опорного плану, такий план досі не розроблений.

Читати ще: Суд зобов’язав міськраду розробити ісорико-архітектурний план Берестечка

Відсутність опорного плану створювала загрозу самовільної, хаотичної або неконтрольованої забудови історичних центрів на території, руйнування пам’яток історії та культури, а також знищення історичної спадщини громади.

За втручання прокуратури міську раду зобов’язано розробити історико-архітектурний опорний план міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 29 Березня 2024 19:04
Мер Рожищ- владолюбна і самозакохана особа,який ніколи не зробив нічого для мешканців Рожищ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus