USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ми звернулися до поліції з проханням не штрафувати підприємців, які вийдуть працювати у вихідні», – Ігор Поліщук

13 Листопада 2020 22:33
Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук повідомив, що в місті сподіваються на лояльність і розуміння представників поліції, яких просять не штрафувати підприємців за те, що ті працюватимуть на вихідних.

Про це йшлося в ефірі ТРК «Аверс» 13 листопада.

Він зазначив, що чимало фахівців в один голос заявляють: карантин вихідного дня – сумнівний протипандемійний захід.

«Я вважаю, що люди, які займають в Уряді настільки високі посади, перед прийняттям рішень мають керуватися вихідними об’єктивними даними, а не щоразу ставити експерименти над українцями. Я говорив з багатьма лікарями, епідеміологами, досліджував практику інших країн. Цей карантин вихідного дня – надзвичайно сумнівний захід з точки зору зменшення захворюваності на COVID-19. Бо в нас немає інформації, що більшість людей інфікуються саме у вихідні. Натомість, ми знаємо, що не інфікується більшість людей в кафе, в промислових магазинах чи торгових центрах. Найбільш масові джерела інфікування – інші. Тому, яку мету переслідує Уряд, впроваджуючи карантин вихідного дня – здогадатися важко», - зауважив радник міського голови.

Читати ще: «Обернеться катастрофою»: Ігор Палиця розкритикував карантин вихідного дня

Ігор Поліщук повідомив, що одразу після прийняття цього рішення Кабміном, міська рада заявила, що працюватиме над тим, як у законний спосіб не впроваджувати карантин вихідного дня. Вчора міська рада звернулася до Кабміну і в зверненні детально було обгрунтувано, чому не треба впроваджувати такий карантин, та попросила його скасувати. Цю ініціативу підтримало багато міст України.

Крім того, додав Ігор Поліщук, міська рада готує позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду з позовом про скасування постанови щодо карантину вихідного дня. Наразі міськрада звернулася до поліції з проханням, щоб правоохоронці не штрафували підприємців, які вирішать у ці вихідні вийти на роботу.

«Ми звернулися до органів поліції, головного управління Нацполіції в області та патрульної поліції, з проханням утриматися від того, щоб штафувати підприємців і підприємства, які працюватимуть на вихідних. Бо штрафувати треба за порушення, які дійсно можуть спричинити негативний вплив. А штрафувати за те, що люди хочуть працювати, хочуть прогодувати свої сім’ї – неправильно. Ми не дали в серпні зробити в Луцьку червону зону і теж звернулися до поліції з розумінням поставитися до ситуації – і поліція не склала жодного протоколу. Щиро сподіваюся, Нацполіція і патрульні будуть гідно поводитися і розумітимуть, що ситуація – абсурдна. Сподіваюся, вони не будуть штрафувати підприємців і підприємства за те, що ті хочуть заробляти кошти, аби заплатити працівникам зарплату і сплатити в бюджет податки, за які купується обладнання, засоби захисту, засоби дезинфекції, які використовуються у боротьбі з коронавірусом», - наголосив він.

Читати ще: «Ми не будемо виконувати неадекватні рішення з Києва», - Поліщук про посилення карантину в Луцьку

З його слів, через впровадження карантину вихідного дня, постраждає і величезна кількість лучан, чиї потреби не можна буде задовольнити. Бо повинні не працювати заклади соціального і побутового обслуговування, зачиняються непродовольчі ринки. Це призведе до величезних втрат для тисяч лучан, можливо – до закриття якогось бізнесу, бо є такі види бізнесу, в яких основна діяльність припадає на вихідні. Тому рішення Уряду має бути скасоване.

Ігор Поліщук також повідомив, що в парламенті вже йдуть розмови про реєстрацію постанови, щоб скасувати рішення кабміну про карантин вихідного дня.

«Це аболютно нелогічне і нераціональне рішення», - резюмує Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Цікаво Показати IP 13 Листопада 2020 22:38
А поліція почула чи як завжди?
Закон до Цікаво Показати IP 14 Листопада 2020 14:50
Поліція повинна дотримуватись норм Закону, а не реагувати на чиїсь прохання.
Анонім Показати IP 13 Листопада 2020 23:42
А поліція діє згідно чинного законодавства!!!
ха Показати IP 14 Листопада 2020 06:59
"Найбільш масові джерела інфікування – інші. " Інші то які? Хотілося б почути думку
Не до ха Показати IP 14 Листопада 2020 11:56
Найбільш масові джерела інфікування - це місця з великим скупченням народу та поганою вентиляцією. Отже це транспорт, кінотеатри, бари, черги перед магазинами і все інше що під це потрапляє. Також лапати руками все підряд не стоїть, а якщо і полапали, то вимийте добре, продезинфікуйте. Да, також погану вентиляцію мають усі лікарні без винятку і про це ніхто не думає.
скептик до Не Показати IP 14 Листопада 2020 19:12
у багатьох державних органах влади у одному тісному кабінеті сидять працівники взагалі без масок. і ніхто з того проблеми не робить
Інші фактори до ха Показати IP 14 Листопада 2020 12:06
Діти в школах
громадянин України Показати IP 14 Листопада 2020 09:41
Треба подати звернення в Конституційний суд про порушення статей 22, 42 та 43 урядовою полстановою про карантин "вихідного дня". Стаття 22. Права і свободи людини і громадянина, закріплені цією Конституцією, не є вичерпними. Конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод. Стаття 42. Кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом. Підприємницька діяльність депутатів, посадових і службових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування обмежується законом. Держава забезпечує захист конкуренції у підприємницькій діяльності. Не допускаються зловживання монопольним становищем на ринку, неправомірне обмеження конкуренції та недобросовісна конкуренція. Види і межі монополії визначаються законом. Держава захищає права споживачів, здійснює контроль за якістю і безпечністю продукції та усіх видів послуг і робіт, сприяє діяльності громадських організацій споживачів. Стаття 43. Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності, реалізовує програми професійно-технічного навчання, підготовки і перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб. Використання примусової праці забороняється. Не вважається примусовою працею військова або альтернативна (невійськова) служба, а також робота чи служба, яка виконується особою за вироком чи іншим рішенням суду або відповідно до законів про воєнний і про надзвичайний стан. Кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом. Використання праці жінок і неповнолітніх на небезпечних для їхнього здоров'я роботах забороняється. Громадянам гарантується захист від незаконного звільнення. Право на своєчасне одержання винагороди за працю захищається законом.
Луцьк Показати IP 14 Листопада 2020 10:50
А чому не пишуть, у якій сфері працюють ті хто захворів/помер ? Пишуть вік + супутні захворюввння, і все . А хто це і де інфікувались, де працює- ні.
Жах ! Показати IP 14 Листопада 2020 11:05
"підприємці" нехай виходять,чі вийдуть до них покупці? Постоять та підуть,то немає чого попіл роздмухувати...
Дядя Жора Показати IP 14 Листопада 2020 21:19
Ходили сьогодні вранці представники влади і вимагали зачинити магазин, Хоча в нас, в принципі, ніколи більше 2х людей в залі ніколи не буває!!! Зате в "Сільпо" люди один одного ліктями штовхають. Так де швидше можна інфікуватися? От де питання...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus