USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На честь Данила Курдельчука можуть назвати одну з «російських» вулиць Луцька

8 Жовтня 2019 08:15
Пам'ять волинянина, який був юристом та дипломатом, пропонують увічнити, перейменувавши на його честь одну з вулиць, названих на користь російських діячів.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста 7 жовтня.

Члени комісії розглянули звернення МГО «Волинське братство» щодо вшанування пам’яті Данила Курдельчука шляхом перейменування однієї з вулиць Луцька його іменем.

Раніше заслуховували керівника МГО «Волинське братство» Сергія Шевчука, який повідомив, що Данило Курдельчук раніше очолював братство, працював протягом тривалого часу на юридичних та дипломатичних посадах, зокрема, очолював Українську іноземну юридичну колегію.

Пропонували внести цю пропозицію до бази назв, що пропонуються для перейменувань вулиць у Луцьку. Як зауважив голова комісії Микола Федік, Данило Курдельчук народився на Маневиччині, проживав у Києві, тому його діяльність безпосередньо не стосувалася Луцька. Члени комісії погодилися, що перш за все варто відновлювати історичні назви вулиць, називати вулиці на честь діячів, які розбудовували місто.

Член комісії Петро Троневич зауважив, що якщо раніше 90% назв вулиць у Луцьку були іменними, тепер прагнуть, аби таких назв було не більше 30%. З них 10% повинні займати видатні лучани, 10% - видатні волиняни та 10% - видатні українці та світові діячі. Питання про вулицю Данила Курдельчука можуть розглянути під час засідання робочої групи, у рамках пропозицій перейменування вулиць на честь визначних волинян. Він наголосив, що Данило Курдельчук багато зробив для повернення майна із закордону Україні.

У підсумку, рекомендували внести цю назву до бази для перейменування вулиць, що мають назви російського походження. Нагадаємо, у місті планують перейменувати до 80 вулиць, названих на честь російських діячів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Старий Показати IP 8 Жовтня 2019 08:57
Хай Петро Троневич займеться тією роботою, за яку отримує гроші. Йдеться про збереження пам'яток історії в Луцьку. Вулиці не називають за посадами.Тим часом у Луцьку досі немає вулиці Петра Косача - батька Лесі Українки, який був членом Луцького Хрестовоздвиженського братства, Вын багато зробив аби твори дочки друкувалися ы постійно опікувався її здоров'ям.
Лучани Показати IP 8 Жовтня 2019 09:08
Може вистачить тягнути усіх цих "героїв", "діячів" "видатних письменників" котрих ніхто не знав, не знає і не буде знати.
Волинь чемпіон Показати IP 8 Жовтня 2019 09:28
Підніміть руку ті, хто хоче жити на вулиці ДАНИЛА КУРДЕЛЬЧУКА, а не на вишневій чи сонячній.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus