USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Канарах посилилося виверження вулкана: тисячі людей ізольовані. Фото

12 Жовтня 2021 11:51
На Канарах триває виверження вулкана Кумбре-В’єха. Напередодні конус вулкана обвалився, випустивши новий потік лави.

Про це повідомляє Gizmodo, пише УНІАН.

Як повідомляється, за останні дні виверження вулкана посилилося. Конус вулкана частково обвалився, в результаті чого каміння розміром із триповерхові будівлі звалилося з пагорба.

За даними CNN, лава, що тече з вулкана, викликала пожежу на цементному заводі. Через небезпеку газу і диму, що виходять від пожежі, влада наказала ізолюватися понад 2500 осіб.
Як ми писали, 19 вересня на іспанському острові Ла-Пальма, який входить до складу Канарського архіпелагу, почалося виверження вулкана Кумбре-В’єха. Зруйновано не менше 185 будівель, евакуйовано понад 5700 осіб. За словами вулканологів, лава з вулкана, що вивергається на Канарських островах, досягла океану. Унаслідок руйнівної дії стихії вже зруйновано майже 900 будівель.

Пізно ввечері 28 вересня потік лави досягнув океану та відтоді, застигаючи, поступово збільшує площу острова. Лава вже покрила площу, що перевищує 25 футбольних полів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus