USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На мажоритарних округах масово з'являються клони «Слуги народу»

18 Червня 2019 15:04
На сайті Центральної виборчої комісії з’явилися кандидати по мажоритарних округах, які числяться членами клонів президентської партії «Слуга народу».

Так, під брендом «Слуга народу», але з різною юридичною формою є – приватне підприємство «Слуга народу», благодійний фонд «Слуга народу», громадська організація «Слуга для народу», ПП «Зе! Слуга народу». Загальна кількість поданих кандидатів за мажоритарною системою від цих організацій на сьогоднішній день становить 11 осіб, пише Страна.

Найбільшу кількість «клонів» зафіксовано на 37 територіальному окрузі з центром в Кривому Розі, звідки родом президент Володимир Зеленський.

Тут відразу 5 осіб віком 25-40 років стали кандидатами-самовисуванцями під брендом «Слуга народу» – Грижук Валентин, Кравченко Антон, Приходько Павло, Рябовол Олександр, Товкун Алена.

Всі потенційні депутати в короткій біографічній довідці не вказують місця роботи, тільки приналежність до громадської організації.
Ще один округ – 146 з центром в місті Кременчук Полтавської області має трьох кандидатів «Слуги народу». Точніше, від трьох різних підприємств, які називаються «Слуга народу». Всі вони були зареєстровані тиждень тому в один день, але за різними юридичними адресами зі статутним капіталом не більше 1 тисячі гривень.
Також «двійники» є на 95, 94, 38 територіальних округах.

На 94-му окрузі, де від партії «Слуга народу» йде журналіст Олександр Дубінський ,також балотується й інший журналіст – Жан Новосельцев (раніше був редактором програми «Гроші» на 1+1, яку зараз веде Дубинський). У його біографічній довідці зазначено, що він працює комунікаційним директором в громадській організації «Слуга народу».

Крім того, на тому ж окрузі вже зареєстрований однофамілець Олександра Дубінського Максим Дубинський, який вказаний як «керівник проекту» в приватному підприємстві «Слуга народу».

Сам Олександр Дубінський вже прокоментував цю «атаку клонів». Він вважає, що за нею стоїть соратник президента Ігор Кононенко, який також намере балотуватися по цьому округу.

«Двійники топових кандидатів- дуже стара виборча технологія. Цього разу вона еволюціонувала до створення двійників політичної сили. Всі ці «приватні підприємства» і «громадські організації» під назвою «Слуга народу» – не мають ніякого відношення до політичної партії. Це просто спроба використовувати чужу популярність заради особистих політичних цілей », – сказала прес-секретар політичної партії «Слуга народу» Тетяна Циба.

Згідно з даними Мін’юсту на сьогоднішній день налічується понад 20 громадських організацій, які мають у своїй назві словосполучення «Слуга народу». При цьому частина з них вже почала дробитися на райони – громадська організація «Слуга народу Солом’янського району Києва», громадська організація «Слуга народу Святошинського району Києва».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 18 Червня 2019 16:24
Всім хочеться хайпу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus