USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На ноутбуки для волинських вчителів виділять 34 млн, а на дезрозчини й халати – понад пів мільйона

27 Квітня 2021 19:26
Кабмін розподілив між регіонами мільярд гривень на закупівлю ноутбуків вчителям для проведення дистанційного навчання та засоби захисту, необхідні для проведення основної та додаткової сесій ЗНО.

Розпорядження від 21 квітня з порядком використання коштів та розподілом опубліковане на Урядовому порталі.

Загальна сума субвенції, яка має надійти на Волинь – майже 34,7 млн грн. З них на придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їхніх філій для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання Волині запланували надати субвенцію в розмірі 34,104 мільйона гривень.
Відповідно до затвердженого порядку, використання цих коштів має здійснюватися на умовах співфінансування:

– за формулою 70×30 (70% державна субвенція, 30% місцевий бюджет) для обласних бюджетів та бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 р. становила понад 40 тисяч осіб;

– 90×10 (90% державна субвенція, 10% – місцевий бюджет) для бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 р. становила менш як 40 тисяч осіб, селищних територіальних громад, сільських територіальних громад.

Інша частина виділених Урядом коштів передбачена на придбання засобів захисту для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесій зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році. Загалом на ці видатки передбачено 20 мільйонів гривень. З них обласному бюджету Волинської області – 694 тисячі гривень.
За ці кошти планують закупити: дезінфікуючі засоби для обробки рук і шкіри для учасників ЗНО, інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування та медичних працівників; дезінфікуючі засоби для обробки поверхонь пунктів тестування; одноразові медичні ізоляційні халати та захисні щитки для інструкторів, старших інструкторів, чергових, відповідальних за пункт тестування та медичних працівників.

До слова, основна сесія ЗНО має відбутися протягом 21 травня – 15 червня. Додаткова сесія – з 29 червня до 16 липня.

Нагадаємо, одинадцятикласників, які закінчують школу 2021 року, звільнили від обов’язкової державної підсумкової атестації (ДПА). Її можна пройти за бажанням, а ЗНО мають складати лише ті випускники, які планують вступати до вишів. Учні будуть вибирати, чи хочуть вони здавати ЗНО, чи ні. Крім того, якщо учень здає ЗНО, також він вказуватиме, чи зараховувати його результати як ДПА чи ні.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вова Показати IP 27 Квітня 2021 19:41
А вимоги до вчителя будуть ?!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus