USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На острові Ла Пальма через вулкан сталося 42 землетруси за тиждень

18 Жовтня 2021 15:40
Виверження завдовжки у місяць – вулкан на канарському острові Ла Пальма не збирається заспокоюватися. Очільник канарських островів заявив, що влада і науковці не мають жодного уявлення, як довго триватиме сейсмічна активність. Лава, що проторувала собі шлях до моря, продовжує робити Ла Пальму одним з наймальовничіших, хоч і вкрай небезпечних місць планети.

Про це пише ТСН.

Від пекельних пейзажів Ла Пальми перехоплює подих і це в прямому сенсі. Кожний ранок в офіціантки Арідани починається з прибирання ганку, і все те ж саме осідає і в легенях.

«Неможливо дихати, горло постійно пече. Схоже на алергію. Нам постійно доводиться витирати столики», – розповідає дівчина.

Читати ще: На Канарах посилилося виверження вулкана: тисячі людей ізольовані. Фото

Незважаючи на це охочі потрапити на Ла Пальму шикуються в довжелезну чергу біля порому одного з найбільших терміналів канарських островів. В натовпі – і туристи, і родичі, і волонтери. І люди, які просто намагаються повернутися додому.

«Лава пройшла за 250 метрів від мого будинку. Я був у відпустці, зараз намагаюся дістатися додому і гадки не маю, що там побачу», – розповідає мешканець.

Стрімкий потік з гори Кумбре-В’єха тече прямо в океан, не залишаючи на своєму шляху нічого живого. Спустошено 750 гектарів землі, знищено 2 тисячі споруд. Через хмари попелу в небі – знову скасовують авіарейси.

Як ми писали, 19 вересня на іспанському острові Ла-Пальма, який входить до складу Канарського архіпелагу, почалося виверження вулкана Кумбре-В’єха. Зруйновано не менше 185 будівель, евакуйовано понад 5700 осіб. За словами вулканологів, лава з вулкана, що вивергається на Канарських островах, досягла океану. Унаслідок руйнівної дії стихії вже зруйновано майже 900 будівель.

Пізно ввечері 28 вересня потік лави досягнув океану та відтоді, застигаючи, поступово збільшує площу острова. Лава вже покрила площу, що перевищує 25 футбольних полів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus