USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На розвиток Головненської ОТГ спрямували майже 3,5 млн

22 Березня 2019 10:27
Майже 3, 5 мільйона гривень спрямували з державного бюджету за підтримки Ігоря Гузя на розвиток Головненської об’єднаної громади.

Про це повідомляє прес-служба народного депутата.

Ще на початку депутатської каденції він сприяв, щоб у селищі Головне, що є центром громади, капітально реконструювали Будинок культури.

«Це був один із найперших об’єктів і наймасштабніших. Приміщення збудоване ще у 1987 році. Протікав дах, в середині все руйнувалося від цього та утворювалася сирість. Перша державна інвестиція за ініціативи депутата у нашу громаду була у розмірі 1 мільйон 280 тисяч гривень. Тоді повністю відремонтували дах Будинку культури, який має площу близько 2000 кв.м.

Замінили повністю старі вікна й двері на нові та електропроводку», – розповів голова громади Микола Демедюк.



Також він зазначив, що «в планах – у будівлі Будинку культури зробити адміністративно-культурний центр».

На сьогодні у приміщенні Будинку культури також функціонує відділення банку та пошти. Знаходиться там й селищна бібліотека, для потреб якої, за сприяння Ігоря Гузя цими днями його помічники – Ігор Торба та Андрій Бокоч – передали комп’ютер, сканер і принтер. Згодом проведуть Інтернет. Користувачі закладу зможуть безплатно використовувати техніку для власних потреб.

Як розповіла завідувач бібліотеки Оксана Пикалюк, оргтехніка їм в нагоді для підготовки й проведення найрізноманітніших культурно-масових заходів: літературних годин, конкурсів, майстер-класів, тематичних свят.

«У нас сьогодні налічується 501 читач. Вони та інші жителі селища матимуть можливість працювати за цим комп’ютером. Наші читачі дякують за таку підтримку», – зазначила завідувач бібліотеки Оксана Пикалюк.


Голова Головненської ОТГ Микола Демедюк відзначив конструктивну співпрацю команди Ігоря Гузя з громадою.

«Сьогодні маємо такі реалії, що нардеп мусить «шукати» чи «залучати» державні гроші на розвиток наших територій. Хотілося б, щоб наші парламентарі також більше

мали часу для законотворчої діяльності, щоб нам тут в селах чи селищі легше жилося. З депутатом співпраця у нас хороша. Ігор Володимирович знає всі наші проблеми, а люди знають депутата. Він особисто побував в усіх десяти населених пунктах громади. У роботі нам дуже допомагає зустрічі з головами інших ОТГ, які організовує парламентар. Ми обмінюємося досвідом, говоримо про проблеми, з якими стикаємося», – зауважив він.


Тільки у селищі Головне скільки всього змогли спільно зробити. Для прикладу, реконструювали стадіон у центрі (250 тис. грн), де встановили паркан і трибуну. Дошкільному навчальному закладу в Головному придбали меблів на суму 70 тис. грн. У Головненський ліцей незабаром завезуть ще понад 30 шкільних дошок, що закупили коштом місцевого та державного бюджетів.

До слова, на території Головненської ОТГ встановили до десяти дитячо-спортивних майданчиків. Для того, щоб їх облаштували, гроші в громаду залучив парламентар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus