USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку проведуть експеримент із очищення мулових майданчиків

27 Травня 2019 16:19
Директор КП «Луцькводоканал» розповів про дезінфекцію однієї із мулових карт Луцька у тестовому режимі.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів сьогодні, 27 травня.

Так, депутат Павло Данильчук зазначив, що під час квітневої сесії луцькі депутати виділили 300 тисяч гривень із бюджету міста на очищення мулових карт. Він поцікавився, чи комунальне підприємство уже розпочало очисні роботи.

На це директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк відповів, що все, що підприємство може зробити за виділені замість двох мільйонів 300 тисяч – це провести в тестовому режимі дезінфекцію однієї із мулових карт і «побачити, що це дасть взагалі».

«Можна провести дезінфекцію однієї із визначених мулових карт на вибір. Зробити це у рамках експерименту у подивитися, чи дадуть такі дії позитивний довготривалий результат. Зокрема, визначити, чи добре будуть осідати залишки мулу», - розповів Віктор Гуменюк.

Також він зазначив, що, хоча кошти й виділили, підприємство їх освоїти поки не може.

Окрім того, керівник «Луцькводоканалу» подав запит в Міністерство екології щодо виділення субвенції з державного бюджету на очищення біологічних ставків. Однак, поки що коштів не виділили.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у НЕФКО обіцяють профінансувати ремонт, модернізацію та заміну аварійного обладнання на КП «Луцькводоканал». Утім, для досягнення вказаної мети підприємству необхідне додаткове залучення коштів міського бюджету в сумі 800 тис. грн для виготовлення проектно-кошторисної документації.

Також на сайті йшлося про те, що одна з причин нестерпного смороду в Луцьку – запах від мулу з очисних споруд «Луцькводоканалу», які вивозять сушитися на поля в Липлянах. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, лучани вже півроку скаржаться на нестерпний сморід. Однією з ймовірних причин неприємного запаху в міськраді називали несанкціонований злив відходів м’ясопереробних підприємств. Згодом муніципали упіймали автомобілі підприємств «Забіяка» та «Дмитрук», під час зливу нечистот у міську каналізацію. Ще один порушник, якого упіймали - ПРАТ «ВОЛИНЬ ХОЛДИНГ», або, іншими словами, «Торчин Продукт».

Довідково:

Муловий майданчик, Мулова карта, Мулові поля — сплановані огороджені ділянки землі для підсушування мулу (осадів) очисних споруд.

На останніх етапах очистки вод на очисних спорудах утворюється шар мулу. На мулових майданчиках опади обезвожуються природним шляхом або за допомогою дренажу. Після сушіння мулу на мулових майданчиках тверді опади необхідно збирати для повторного використання ділянок. Однак часто недотримання технології призводить до забруднення річок і озер. Підсушений мул можна використовувати як добриво. Для прискорення сушки мулових ділянок можна використовувати різне обладнання для сушки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 27 Травня 2019 16:55
Да конечно. на 300 тысяч можно только начать думать об очистке. Чувак бабки с бюджета тянет не по детски.
БєльскаЯ Показати IP 27 Травня 2019 18:06
Вже колись в Чорнобилі провели експеримент!
саша Показати IP 27 Травня 2019 19:18
Цей серйозний мужчина, директор водоканалу, на початку року обіцяв реконструкцію очисних , створював екофонд для оздоровлення річки Стир , будував біоставки на очисних , знезаражував каналізацію хлором , щоб не смерділо і на все це виділялися кошти. Де результат , що зроблено ? Вода в Стиру смердить і далі ,а восени знов пустять в річку " соплі".
123 Показати IP 27 Травня 2019 20:49
2 мільйона треба? Тобто купити якись там сміттевоз для підземних баків знайшлось 2 мільйони, для 2 підземних баків знайшлось 500 тис, а тут грошей нема? Ну ну...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus