USD 40.65 40.95
  • USD 40.65 40.95
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15

На Волинь прибув перший евакуаційний поїзд із Харківщини

26 Травня 2024 17:49
Вранці 26 травня на один із залізничних вокзалів у Волинській області прибув черговий евакуаційний поїзд. Цього разу зустріли першу групу дітей із прийомних родин з Харківщини.

Про це повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, пише Суспільне.

Усього на Волинь прибудуть 75 людей, серед яких пів сотні дітей. Далі 17 прийомних родин супроводжуватимуть соціальні служби. Для них організують безплатне поселення й перебування в області на три місяці, а також запропонують варіанти для подальшого перебування на безпечній території.

На вокзалі людей зустрічали волонтери, представники влади та соціальних служб, зазначили в пресцентрі Держслужби з надзвичайних ситуацій в області. Рятувальники допомогли дітям і людям старшого віку зійти з поїзда, перенести речі до автобуса, психологи надали моральну підтримку для тих, хто її потребував.

Читати ще: Зеленський: Росія збирає нове угруповання біля кордону

В Мінреінтеграції додали, що ЮНІСЕФ та партнери-благодійники провели індивідуальну оцінку для евакуйованих сімей, на основі якої надають фінансову допомогу кожній переміщеній особі в розмірі 10 800 гривень, продуктові та гігієнічні набори, психосоціальну підтримку.

Як повідомляли 24 травня в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення погодили обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб 123 дітей із 36 населених пунктів Богодухівського, Ізюмського, Куп’янського та Чугуївського районів Харківської області.

Читати ще: На Волині зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Евакуація безплатна й відбудеться впродовж 60 діб. Спочатку евакуйованих планують розмістити у Харкові, а згодом їх зустрічатимуть у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 27 Травня 2024 02:01
Чомусь одним треба заробляти. Ще й донать. А комусь так дають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus