USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині хочуть розбудувати два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

10 Вересня 2020 15:07
Депутати Волинської обласної ради звертаются до голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка щодо сприяння у відведенні земель для облаштування пунктів пропуску на державному кордоні України з Республікою Білорусь.

Про це йшлося 10 вересня під час засідання 32-ї сесії Волинської обласної ради.

Як зазначили обранці громади, наявна в області мережа пунктів пропуску через державний кордон не здатна повністю задовольнити дедалі більші потреби в розвитку міжнародних торговельно-економічних зв'язків, не забезпечує швидкого та комфортного перетинання державного кордону особами та переміщення через нього транспортних засобів і вантажів, стримує зростання транзитних перевезень, спричиняє значні економічні втрати та шкодить міжнародному іміджу країни і регіону.

«Особливо невтішною є ситуація на ділянці державного кордону з Республікою Білорусь, де практично жоден із 8 наявних у Волинській області пунктів пропуску не відповідає вимогам вітчизняних та міжнародних стандартів», – вказали в зверненні депутати та наголосили, що підтримують заходи волинської митниці з розбудови пунктів пропуску для автомобільного сполучення на державному кордоні України з Республікою Білорусь.

Так, митниця в березні 2020 року звернулася до ДП «Шацьке учбово-дослідне лісове господарство» з проханням надати нотаріально засвідчену згоду на вилучення двох земельних ділянок площею три гектари кожна для проєктування та будівництва пунктів пропуску «Піща» та «Пулемець». Однак через 5 місяців отримала негативну відповідь.

Владнати ситуацію депутати просять голову ОДА та керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, аби стало можливим будівництво міжнародного автомобільного пункту пропуску «Пулемець» і міждержавного автомобільного пункту пропуску «Піща».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus