USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині комендантську годину вводити не будуть, – ОДА

23 Лютого 2022 14:28
Вже сьогодні в Україні очікують введення надзвичайного стану, але комендантську годину вводити не планують. Також не передбачається встановлення блокпостів.

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській ОДА з приводу введення в Україні надзвичайного стану 23 лютого.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, сьогодні з’явилася інформація, що в Україні можуть ввести надзвичайний стан. Також додаткові обмеження через загрозу агресії з боку Росії і Білорусі запроваджують і на Волині.

Читати ще: На всій території України введуть надзвичайний стан, – Данілов

Голова ОДА Юрій Погуляйко повідомив, що сьогодні РНБО прийняла рішення про введення надзвичайного стану в Україні. Він наголосив, що не варто плутати надзвичайний стан з воєнним, тобто ніяких блокпостів не буде.

«На селекторній нараді з президентом були голови ОДА. Зараз основне завдання – підтримати ЗСУ та територіальну оборону», – сказав Погуляйко.

Начальник управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації Олександр Блащук поінформував, що рішення про введення надзвичайного стану очікується сьогодні. Правовий режим надзвичайного стану передбачає утворення оперативних штабів, до якого входитимуть представники силових структур, керівники органів державної влади, мери міст, керівники органів місцевого самоврядування.

«Комендантська година не вводиться. Встановлюється посилений режим в’їзду та виїзду на території областей. Встановлюється заборона на проведення масових заходів та мітингів. Всі потреби тероборони будуть вирішуватися в оперативному режимі. Будуть проведені навчання протягом 30 днів. Довіряйте новинам лише з офіційних джерел інформації», – закликав посадовець.

Він також зазначив, що надзвичайний стан дозволяє превентивно реагувати на загрози національній безпеці та сприяти нормальному життю суспільства. Надзвичайний стан вводиться на 30 днів, але Верховна Рада України може продовжити його до 60 днів на підставі указу президента.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus