USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині майбутні механізатори опановують французьку сільгосптехніку*

4 Лютого 2019 13:52
«Волинська фондова компанія» вже понад 25 років упевнено тримає першість на українському ринку сільськогосподарської техніки та запасних частин. За цей час підприємство налагодило співпрацю з десятками іноземних корпорацій і стало офіційним дилером світових виробників передових технологій.

«ВФК» успішно співпрацює не лише з агрофірмами чи фермерами, а й з державними установами.

Минулого року трактор MasseyFerguson у ВФК придбало Берестечківське ПТУ №27. Нині майбутні механізатори з цікавістю опановують сучасну техніку.

– Наших випускників охоче беруть на роботу в господарства області. Здібних дітей навіть заохочують додатковою стипендією. Однак керівники не раз дорікали, що хлопців доводиться вчити працювати на сучасній техніці, бо у нас в училищі востаннє трактор МТЗ купували в 90-х роках. Тож коли облрада, облдержадміністрація та Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА підтримали нас фінансово, ми вирішили купити сучасний трактор, – розповідає директор навчального закладу Олександр Лейбик.

Директор каже, що разом із колегами вони вивчали пропозиції багатьох дилерів сільськогосподарської техніки. Однак порозуміння знайшли лише із керівництвом ВФК: «Наше училище – державна установа. Процедура купівлі вимагає дотримання чітких правил. У розмові з менеджерами все з’ясували і переконалися, що ВФК – надійний партнер».

– Ми маємо учбове господарство, обробляємо 209 гектарів землі, вирощуємо зернові культури, сою, гречку, буряк. Наші учні опановують робочі спеціальності як теоретично, так і практично. А щоб зібрати гарний врожай, потрібна сучасна техніка, – переконаний Юрій Трачук, старший майстер ПТУ №27.

Ініціативна група почала шукати необхідну техніку ще у березні минулого року. Та, проаналізувавши десятки пропозицій, зрозуміли, що зробити це непросто. Викладачі та майстри співставляли ціни, технічні характеристики, цікавилися гарантійним обслуговуванням, можливістю придбати запасні деталі. Був момент, коли мало не погодилися купити інший дешевший трактор. Але після консультації менеджера ВФК вирішили придбати MasseyFerguson 6713.



– Річ у тім, що існує різна комплектація таких тракторів, – пояснює менеджер зі збуту «ВФК» у Волинській області Юрій Пахольчук. – Ми зійшлися на оптимальному варіанті для ПТУ. Оскільки ми відповідальні перед своїми клієнтами за якість продукту, проводимо для них навчання. І лише після того, як представники покупця отримають відповідний сертифікат, доставляємо техніку. І ми не забуваємо про своїх клієнтів, здійснюємо супровід, гарантійне і післягарантійне сервісне обслуговування.

Директор ПТУ жартує: вони були такі задоволені придбанням, що не замовили ще одне сидіння в кабіну – для майстра. Однак Юрій Пахольчук запевнив, що це питання вирішать без проблем.



– Трактор MasseyFerguson 6713 повністю виправдав наші сподівання, адже виявився дуже економічним, простим в обслуговуванні та зручним для механізатора. Я випробував його особисто, адже часто кермував самотужки, і відчув усі переваги цього транспортного засобу у порівнянні з іншими. Оптимальна для конкретної робочої операції швидкість руху вибирається за допомогою важелів, розташованих у межах зручної досяжності, завдяки чому ними легко керувати, – каже Юрій Трачук.

Оцінили нову техніку і учні ПТУ. Третьокурсник Юрій Панащук каже, що цей трактор комфортний, дозволяє економити витрати пального та обробляти більші площі землі. «Хоча сучасна техніка і коштує недешево, вона швидше себе окупить. Новий трактор витрачає на 10 л солярки менше, ніж старі моделі. Тому вигідніше купувати нову, ніж дешевшу вживану техніку», – каже майбутній механізатор.

Викладач технічних сільськогосподарських дисциплін Валентина Твердохліб наголошує, що в училищі навчають вирощувати сільгоспкультури за новітніми агротехнологіями. У ПТУ практикують експериментально-дослідницьку діяльність і нова техніка дає можливість застосовувати саме ці технології.



– Колісний трактор Massey Ferguson 6713 із механічною трансмісією отримує чи не найбільше уваги наших потенційних клієнтів, – каже Юрій Пахольчук. – Його надійний і економічний 4-циліндровий двигун AGCO Power з об’ємом 4,4 л розвиває потужність 132 к. с. (98 кВт). Він сконструйований так, що витрати дизельного палива мінімізовано, а рівень шуму і руйнування знижено. Власники завдяки цьому рішенню не лише виграють на експлуатаційних витратах, а й мають підвищений комфорт і тишу у кабіні. Хоча ці трактори з’явилися на ринку тільки нещодавно, «Волинська Фондова Компанія» продала їх уже чимало. Бо модель Massey Ferguson 6713 – наступний крок для невеликих господарств у разі переходу на сучасну імпортну техніку.

Менеджер наголошує, що трактор MF 8737 характеризується доволі низькими показниками експлуатаційних витрат. Наприклад, він потребує приблизно на 15% палива менше, ніж аналогічні моделі виробників-конкурентів. Ще одна перевага тракторів «Массей Фергюсон» – вони розумні. Компанія-виробник модернізувала системи навігації та телеметрії. Чітко працює на цих тракторах AutoGuide – автопілот на базі GPS-навігатора. Він дозволяє впроваджувати навіть у невеликих господарствах принципи точного землеробства. Це суттєво економить насіння, засоби захисту рослин, дизпаливо і робочий час. І, безумовно, полегшує працю тракториста.

Керівництво ПТУ зазначає, що менеджери ВФК – справжні професіонали. Тому планують співпрацювати з компанією і надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus