USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

На Волині невакцинована вчителька виграла суд щодо поновлення на роботі

2 Січня 2022 10:22
На Волині невакцинована вчителька судилася із закладом освіти, який відсторонив її від роботи. Жінка виграла справу та повернеться до виконання своїх обов’язків.

Про це стало відомо з рішення Ковельського міськрайонного суду.

11 листопада позивачка подала до суду позов, в якому просила визнати незаконним та скасувати наказ відповідача – Гішинської гімназії Ковельської міськради Волинської області – про її відсторонення від роботи; поновити її на роботі на посаді вчителя іноземної мови; стягнути з відповідача – управління освіти виконкому Ковельської міськради – на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу та 20 тисяч гривень моральної шкоди.

Свої позовні вимоги жінка обґрунтувала тим, що вона працює на посаді вчителя іноземної мови у Гішинській гімназії. Також вона сама виховує дитину з особливими потребами. У листопаді в неї на роботі незаконно вимагали медичну інформацію щодо вакцинації від COVID-19 та обмежили її права як працівника щодо повноцінної роботи.

Наприкінці жовтня їй було вручено повідомлення «Про обов'язкове профілактичне щеплення проти COVID-19» без підпису директора та дати його видання. Вона відмовилась підписувати таке повідомлення. Після чого директор Гішинської гімназії вручив її наказ про відсторонення від роботи, який був обґрунтований відсутністю у неї відповідного щеплення та наказом МОЗ України. Однак ні у трудовому договорі, ні у посадовій інструкції, ні у будь-якому іншому документі, що підписані сторонами, таке зобов'язання для неї як працівника та права відповідача на відсторонення її від роботи з такої підстави не передбачено. Тому, на думку жінки, роботодавець не наділений правом примушувати її вакцинуватися та притягати до дисциплінарної відповідальності за відмову робити щеплення.

Керівництво освітнього закладу просило відмовити у задоволенні позову, посилаючись на постанови Кабінету Міністрів України та накази МОЗ.

У підсумку суд частково задовільнив позов. Позовні вимоги про визнання незаконним та скасування наказу відповідача – Гішинської гімназії Ковельської міської ради Волинської області – про відсторонення від роботи задовольнив повністю.

Визнав незаконним та скасував наказ в. о. директора Гішинської гімназії Ковельської міської ради «Про відсторонення від роботи» та постановив відновити попереднє становище позивача, допустивши її до виконання своїх трудових обов'язків на посаді вчителя англійської мови.

Також суд задовільнив позовні вимоги про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнувши з управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради на користь позивача суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу - 23 тисячі 348 гривень.

Але у задоволенні позовної вимоги про стягнення моральної шкоди суд відмовив.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
дідо Показати IP 2 Січня 2022 10:39
Такій недалекій вчительці на все життя треба заборонити вчити дітей...
володимир до дідо Показати IP 2 Січня 2022 11:15
вчителька молодець а хто далекоглядний покаже час
Володимир до володимир Показати IP 3 Січня 2022 09:51
Зайди в Гаражджу, в морги Луцька, спитай скільки людей в реанімації, там час вже показує
Коля до дідо Показати IP 2 Січня 2022 13:42
Я бачу, ти постійно пишеш всяку балібурду. З головою все в порядку?
скептик до дідо Показати IP 2 Січня 2022 14:37
розумний аж страшно. шуруй під лавку, мудрагель
Люба . Показати IP 2 Січня 2022 11:19
М О Л О Д Е Ц Ь.Пора ламати ту корумповану систему! .А дiдо редiска .
Андрій до Люба . Показати IP 3 Січня 2022 10:18
І до чого тут корумпованість
ВІРУС Показати IP 2 Січня 2022 11:26
СХОЖЕ ДІДОВИ ТРИ РОКИ....
Сс Показати IP 2 Січня 2022 12:42
Респект суду! Є все таки в нас нормальні. Хоч хтось стає на захист людей, під час повалення владою Конституційного ладу в Україні..
Анонім Показати IP 2 Січня 2022 12:45
Молодці судді! Для зомбованих- подивіться , що робиться в Європі, в країнах де 70-80% вакцинованих рекорди з захворювання..
Адвокат Показати IP 2 Січня 2022 13:33
Жаль тільки за те ,що суд не задовільнив матеріальних вимог вчительки в розмірі 100.000 грн за це беззаконне нахабство і свавілля! ще раз можна подати до другого суду! учімся відстоювати свої ЗАКОНІ права !
Андрій до Адвокат Показати IP 3 Січня 2022 10:19
І хто має за це платити?
Прохожий до Андрій Показати IP 3 Січня 2022 22:53
Було б справедливо і повчально ,як би це зробив директор зі своєї кишені!!!
Правдивий Показати IP 2 Січня 2022 17:17
Питання вакцинації законодавчо ті Ляшки з МОЗівськими недолікарями НЕ ВРЕГУЛЮВАЛИ!! Тому вчителька молодець, нехай через суд, але довела, що в міністерствах нашої країни працюють тупаки, тому, нажаль, так і живемо.
111 Показати IP 2 Січня 2022 18:04
Сама не хоче жити то хай дасть другим. Не розумію таких людей. До дітей не можна підпускати.
Вася Показати IP 3 Січня 2022 00:27
Ну і що далі. Діточки на дистанційку до завершення карантину. Бо очне навчання лише при 100 відсотковій вакцинації працівників. А коли закінчиться карантин хто знає. Тому учні мають забути про школу. Але вчителька "молодець" дбає про них, а може їй наплювати. ... А влітку медичний огляд і все по новому. Вчителька невакцинована допуску не має. Відсторонена. І знову до суду. А учні ,а учні - на дистанційці до випускного. Отака малята ...... Ну все антивакси фас.
Володимир Показати IP 3 Січня 2022 09:48
Читаєш коменти і розумієш, що ми ніяка не Європа, жодних західних цінностей і відповідальності, а суцільний схоластичний русскій мір, православіє головного мозку. Ситуація як в Тургєнєва "Батьки і діти". Так, Європа хворіє, у Франції кількість хворих в 10ро більше ніж в нас на піку пандемії, але в Україні смертність від covid 3в світі! Там люди хворіють, але не мруть!!!!!!
Внук Показати IP 3 Січня 2022 11:09
Скільки казати що шоколад корона то видумка
Васяня Показати IP 5 Січня 2022 13:09
Вакцинація потрібна людям з групи ризику,але не всіх нагинати підряд. А те що рученята нагрівають на закупівлі вакцин,це точно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus