USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як у військах НАТО: як на Волині вчилися рятувати життя. Фоторепортаж

30 Вересня 2018 15:41
Військові медики на Волині навчали резервістів основ з військово-польової медицини.

Навчання відбулися у рамках підготовки підрозділів територіальної оборони на базі військового полігону у Володимирі-Волинському, пише Перший.

Навчання проводив капелан і парамедик, який навчався та переймав досвід військ НАТО, Святослав Савич. Він, зокрема, пояснив значення терміну «парамедицина»:

НЕ ЛІКУВАТИ, АЛЕ ЗБЕРЕГТИ ЖИТТЯ

«Парамедицина – це те, що повинні знати не лише військові, а й пересічні люди. Це не та медицина, яка лікує, а та, яка допомагає зберегти життя в екстрених ситуаціях. Як на війні, так і в буденному житті – при аваріях чи на виробництві. Це фактично першочергове і невідкладне забезпечення життєдіяльності».

«Необхідно знати, як накладати жгути і турнікети, використовувати знеболювальне, кровоспинне… Що робити, коли пошкоджені дихальні шляхи. Кожен солдат повинен знати, як лікувати себе мінімальними речами, і як допомогти іншим», - пояснив парамедик.

Святослав Савич розповів, що ці навики йому доводилося застосовувати ще до війни, коли допомагав постраждалим у ДТП.

«Треба розуміти, як правильно провести перші реанімаційні заходи, аби людина могла вижити, або як завести серце, коли немає пульсу. Свого часу я проходив навчання в Києві з методики за практикою НАТО. У їх військах кожен солдат – окремий спеціаліст-парамедик. Цю практику хочуть перевести і в українську армію», - повідомив Святослав Савич.

САМ СОБІ САПЕР

В рамках навчань підрозділів територіальної оборони відбулися також заняття на тему поводження з вибухівкою.

«Знайомимо людей з принципом дії і з заходами безпеки та поводженням у разі виявлення вибухівки. Зараз це часто трапляється.. Коли почалися бойові дії на сході країни, то все частіше нам доводиться вилучати гранати», - розповів старший інспектор вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області Василь Катеринюк.

На навчаннях учасників ознайомили з сучасними боєприпасами – гранатами, протипіхотними та протитанковими мінами, мінами з сюрпризом, протитанковими гранатами тощо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus