USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині передають шкільний корпус санаторію. Чи згідна громада?

15 Квітня 2021 07:21
Майно обласного дитячого протитуберкульозного санаторію «Згорани» ділять між санаторієм «Лісова пісня» та Головненською громадою.

Про це стало відомо під час засідання майнової комісії облради 14 квітня.

Члени комісії рекомендували ухвалити на сесії проєкт рішення про передачу шкільного корпусу санаторію Головненській громаді. Начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Михайло Імберовський переконує: в корпусі необхідно зробити мінімальний косметичний ремонт і там можуть вчитися діти. А «Лісовій пісні» утримувати цей корпус невигідно. Натомість спальний корпус санаторій хоче залишити собі.

Чи потрібна будівля шкільного корпусу самій Головненській громаді, розповів голова Микола Демедюк у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини. Він зауважує: раніше йшла мова про передачу цілісного майнового комплексу санаторію «Згорани», однак тепер передають лише навчальний корпус і котельню. Потужності чинної школи в Згоранах поки вистачає, а в закладі, який хочуть передати, ще треба робити ремонт і для громад це значні кошти.

«Поки що рано говорити, як це майно можна ефективно використати, треба спільно з депутатами і старостами проаналізувати, подивитися на нього. Поки що ми готові його прийняти, чекаємо рішення сесії обласної ради. Щоправда, попередньо нам хотіли передати весь комплекс санаторію і ми навіть приймали рішення про надання згоди на прийняття його у власність. Але я так думаю, що депутати Згоранського старостинського округу будуть за те, щоб прийняти його у власність громади», - каже голова громади.

З його слів, можливо, передача цього приміщення дозволить відкрити дитсадок в Згоранах, адже така потреба є.

«В школі потужність 320 дітей, а навчається там 270. Може, трохи й тіснувато і батьки казали, що хотіли б, щоб їх туди перевели. Але приміщення кілька років не використовувалося, тому там треба проводити ремонт. Будемо думати, як далі поступити з цим майном, шукатимемо призначення. Є варіанти влаштувати школу-дитсадок, бо в дитсадку якраз є потреба», - резюмує Микола Демедюк.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus