USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині поділили 71,4 мільйона гривень залишків бюджету

21 Березня 2017 11:35
71,4 мільйона гривень вільних залишків бюджету розділили на райони Волинської області.

Про це йшлося під час позачергової дванадцятої сесії Волинської облради.

Сума перехідних залишків становить 80,7 млн грн. До розподілу пропонується сума 71, 4 млн грн. 9,3 млн грн планують спрямувати в обласний фонд регіонального розвитку після завершення обласного конкурсу інвестиційних проектів та програм.

Депутат облради та голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики Андрій Турак зазначив, що кошти поділять відповідно до попереднього плану. За виключенням правок, які внесли під час останнього засідання бюджетної комісії, левову частку коштів, а це 40 мільйонів, спрямують на добудову перинатального центру. Також профінансують роботу новоствореної ветсанслужби в першому кварталі, покупку ангіографа, спорудження ліфта у Волинській обласній лікарні тощо.

Окрім того, депутати вирішили 100 тисяч гривень виділити Маневицькому району на освітлення в селі Череваха. Також комісія підтримала ініціативу депутата Віталія Кварцяного передбачити на дитячий футбол 450 тисяч гривень.

1,7 мільйона виділять Шацькому району на придбання сміттєвоза і бульдозера. Голова місцевої РДА переконує, що влітку тут - наплив туристів, відтак, район потопає у смітті.

Проте виникла колізія - кошти перерозподілу можна використати лише на заходи з енергоефективності. Відтак, використання їх на купівлю техніки буде порушенням. Андрій Турак запропонував придбати техніку коштом резервного фонду, проте очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик заперечив – мовляв, резервний фонд передбачений на випадок НС.
Але, зрештою, депутати переконали посадовця: якщо питання сміття не вирішити, то в районі дійсно буде надзвичайна ситуація.

Зокрема, депутати Михайло Імберовський та Людмила Кирда зауважили, що не слід доводити ситуацію до критичної межі і провокувати екологічне лихо.

Після обговорення депутати проголосували за проект рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 02 лютого 2017 року № 10/34 «Про обласний бюджет на 2017 рік» з правками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus