USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На Волині просять встановити світлофори на автошляхах міжнародного значення

21 Вересня 2021 09:57
Через низьку культуру водіння та перевищення швидкості на автошляхах Волині відбуваються десятки ДТП із постраждалими. Аби запобігти аваріям, депутати Волинської обласної ради просять службу автомобільних доріг області встановити світлофори на окремих дорогах державного та міжнародного значення, а також у населених пунктах.

Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії облради.

Як повідомив депутат Ігор Лех, протягом останніх трьох років він неодноразово звертався з депутатськими зверненнями до Волинської обласної державної адміністрації та служби автомобільних доріг щодо встановлення світлофорів на ділянці примикання автодороги Устилуг-Луцьк-Рівне, що у селі Гаразджа.

«Однак проблему з безпекою руху на цьому відрізку дороги не вдалося вирішити й досі. Аварійність продовжується. На всі звернення в ОДА реагують формальними відписками», - обурюється обранець громади.

Також він зазначив, що встановити світлофори на перехресті вулиць Окружна-Шевченка та Окружна-Садова просять мешканці села Липини, а мешканці Підгайців хочуть світлофори на трасі Луцьк-Дубно, поблизу населеного пункту.

«Прошу облдержадміністрацію повідомити мені, чи були ініційовані звернення до Підгаєцької громади щодо додаткового фінансування коштами сільського бюджету встановлення світлофорного об’єкта, бо через цю громаду проходять дороги державного та міжнародного значення», - оголосив зміст звернення депутат.

Своєю чергою, депутатка Оксана Філіпчук звернулася до голови ОДА та начальника служби автомобільних доріг області з проханням встановити світлофор у селі Переспа, через яке проходить автошлях Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече. Вона заявила, що у населеному пункті відбуваються десятки аварій з постраждалими, і все через низьку культуру водіння та перевищення швидкості. Крім того, поряд із трасою знаходиться ліцей та амбулаторія.

Обидва запити волинські депутати підтримали.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волиняни Показати IP 21 Вересня 2021 11:17
Ото вам і рівень компетентності, професіоналізму та інтелекту наших управлінців ! Хіба мама винувата ... .Отак і Україну будують !
Експерт Показати IP 21 Вересня 2021 14:57
Проверьте в Луцке и другие светофоры, некоторые от старости вообще не работают

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus