USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині реорганізують медзаклади та санаторії

11 Березня 2020 17:04
Три спеціалізовані медичні заклади та два санаторії у Волинській області планують реорганізувати шляхом приєднання до інших установ охорони здоров’я.

Про це йшлося 11 березня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

На розгляд депутатів винесли кілька проєктів рішення щодо реорганізації медичних закладів області й санаторіїв.

Заступниця керуючого справами, керівниця відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату облради Мирослава Якимчук розповіла, що відділу було доручено підготувати проєкти рішень щодо реорганізації, зокрема, в результаті бюджетних слухань, на яких обговорювали шляхи фінансування та роботи окремих медичних закладів області та санаторіїв.

Мова йде про такі медзаклади:

- Волинський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом;

- Волинський обласний шкірно-венерологічний диспансер;

- Волинська обласна лікарня «Хоспіс»;

- Волинський обласний санаторій «Згорани»;

- Обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих.

Рекомендовано Волинський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом і Волинський обласний шкірно-венерологічний диспансер приєднати до Волинської обласної інфекційної лікарні.

Волинська обласна лікарня «Хоспіс» має приєднатися до Волинської обласної клінічної лікарні.

Натомість Волинський обласний санаторій «Згорани» повинен увійти до складу Волинського обласного санаторію «Лісова пісня», а Обласний протитуберкульозний санаторій для дорослих – до складу Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру.
«Я не вважаю, що ми закриваємо ці заклади – ми їх оптимізовуємо. Кінцева наша мета – краща система охорони здоров’я для волинян», – сказав голова бюджетної комісії Михайло Імберовський і додав, що підтримує проєкти рішення.

Голова облради Ірина Вахович акцентувала, що оптимізація цих установ не несе жодної загрози для волинян і не погіршить якість надання медичних послуг. Вона зазначила, що облрада вимушена приймати рішення про реорганізацію закладів у зв’язку з рекомендаціями центральної влади й сьогоднішніми реаліями.

Члени комісії більшістю голосів підтримали проєкти рішень про реорганізацію установ. У випадку санаторію «Згорани» рекомендовано реорганізувати заклад зі збереженням дитячого профілю. Далі ці проєкти рішень мають розглянуть на сесії облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus