USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцька лікарня отримала УЗД апарат майже за мільйон гривень

1 Серпня 2017 12:09
Застарілий китайський УЗД апарат Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги уже вичерпав свої можливості, адже прослужив у лікарні близько десяти років. Тому міськрада виділила кошти на закупівлю сучасного ультразвукового апарату експертного класу, а на зекономлені гроші вдалося придбати ще й електрокоагулятор для проведення малих хірургічних операцій.

Новопридбану техніку оглянули 1 серпня.

Загалом наявність у лікарні нового УЗД апарату експертного класу дозволить під час діагностики визначати злоякісні та доброякісні утворення (для щитовидної та молочних залоз), на ранніх стадіях виявляти онкологічні патології, серцево-судинні захворювання, а також обстежувати органи черевної порожнини, сечостатевої системи, скелетно-м’язової системи, нирки, периферичні та поверхневі судини та судини головного мозку.

«Цей апарат на первинній ланці медичної допомоги буде спрямований на ранні виявлення захворювань, скринінгові методи обстеження та діагностику після проведення лікування», – розповів головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Гнетньов.

Лікар УЗД кабінету Марина Просимців додала: «Апарат має п’ять доплерів, еластографію. Він дуже зручний в управлінні, тому що клавіатура – українською мовою».
Депутат Луцької міської ради, радник міського голови Ігор Поліщук, своєю чергою, зазначив, що УЗД апарат і електрокоагулятор обійшлися у 980 тисяч гривень.

«Правильна діагностика – це перший крок до успішного лікування хвороби чи певної патології, тому було прийнято рішення негайно виділити кошти та придбати цей апарат, аби захворювання діагностували правильно», – підкреслив Ігор Поліщук і додав, що медичну галузь у місті потрібно розвивати, а медичні заклади – дооснащувати.
Окрім того, радник міського голови відзначив, що при перевиконанні бюджету восени на сесії міськради, ймовірно, буде виділено кошти на придбання чергової апаратури для медичних закладів Луцька.

Читайте ще: ЛУЦЬКІЙ ЛІКАРНІ ПРИДБАЛИ «СЕРЦЕ» АНГІОГРАФА ЗА 2,4 МЛН

«Незважаючи на слабке фінансування, складну матеріально-технічну базу, низький рівень оплати праці, рівень кваліфікації лікарів, які працюють у луцьких медичних закладах, високий. Тож необхідно підтримувати медичну галузь і створювати належні умови для роботи медпрацівників», – сказав депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанка Показати IP 1 Серпня 2017 12:47
Ще б трохи совісті і сумління купили....вчора звернулась напевно в 5 кабінетів поліклініки на Волі з проханням тиск помірятти, бо маю з тим проблему, стало погано, а в аптеках не міряють вже, то поки не пішла до завідуючої, всі відправляли до чергового лікаря. А там черга 6 чоловік. тонометром скористатись зайняло 2 хв.максимум. То це нормальні лікарі? нічого людського
Лучанин до Лучанка Показати IP 1 Серпня 2017 15:05
А може до чергового лікаря ці от 6 чоловік з тим самим тиском прийшли, але сиділи і чекали ?
Виборець Показати IP 1 Серпня 2017 12:50
Як би класно жили лучани, коли б місцеві політики постійно готувалися до чергових виборів.
вфывфы Показати IP 1 Серпня 2017 12:50
У нас вибору скоро чи що? Така реклама постійно.... Такі всі лапочки.....
Зав Показати IP 1 Серпня 2017 13:16
А бабло за проходження узі хто буде косити!цей апарат ,з розцінками наших лікарень за рік окупиться!
12345 до Зав Показати IP 1 Серпня 2017 15:05
За місяці три.
Анонім Показати IP 1 Серпня 2017 13:25
А я хотів би попросити Ігоря Поліщука і команду укроп зробіть на центральному майдані Луцька щось схоже як в місті побратим Люблін дитячий майданчик в тій зеленій зоні що біля собору на підвищені просто його обгородити щоб діти не попадали і гарний майданчик розвалити на місці зробити такий гарний фонтан як по радянській тільки величний
dsadas до Анонім Показати IP 1 Серпня 2017 15:44
То йди в приймальню до нього. Думаєш він тут коментарі читає?
Свій Показати IP 1 Серпня 2017 22:34
За міліон в документах проставлено, а так думаю тисяч 600) требаж ще прикурити ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus