USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині розбиті шляхи відрізають від світу села

12 Квітня 2016 09:29
На Волині через бездоріжжя не їздять маршрутки. Перевізники відмовляються їхати: ні до школи дістатися, ні на роботу, ні продуктів підвезти, - інформують Факти.

Через розбиті дороги в селах Вичині, Кияж та Доросині відмовляються їздити маршрутки. Учителям складно вчасно потрапити на уроки. Проїхавши 8 кілометрів по ямах, педагогам уже не до науки.

«Дорога дуже погана. Маршрутки ходять несвоєчасно, навіть, буває в такому стані, що і колеса губилися», - розповідає вчитель школи в селі Вичині Алла Жовнірук.

Їздити бездоріжжям місцевий перевізник відмовився - набридло лагодити автобуси. Тиждень тому на маршрут вийшов інший. Та скільки він зможе працювати - невідомо. Ті шляхи, де асфальту вже немає зовсім, час від часу рівняють грейдером. Однак це ситуацію не рятує.

Сільради бездоріжжю не зарадять, бо на ремонт шляхів тут заробили лише 25 тисяч гривень. До того ж мають право лагодити лише сільські вулички.

Розбитими дорогами у Рожищенському районі нікого не здивуєш. Тут немає жодного якісного шляху, зізнаються чиновники. Деякі напрямки не ремонтували по 15 років. Цього року на ремонт комунальних шляхів планують витратити понад 800 тисяч гривень, хоча треба десятки мільйонів.

На ремонт усіх волинських доріг держава обіцяла виділити 30 мільйонів гривень, однак на гроші чекають з лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
alex Показати IP 12 Квітня 2016 11:05
Погані дороги і в Луцькому районі, дорога до Баїва немов після бомбардування. Раніше районне дорожне управляння постійно ремонтувало дороги, зараз такі ремонти робляться раз в 5-10 років і то пломбуються (засипаються щебнем) найбільші ями. Скупий два рази платить, значно дешевше підтримувати дорогу в хорошому стані, ніж ремонтувати.
alexy Показати IP 12 Квітня 2016 12:16
взнай хто збанкротував автодор району????
Олександр Показати IP 12 Квітня 2016 13:11
Їздив я тією дорогою. Я по багатьом дорогах Волинської області їздив. Дійсно жахлива дорога. Але є такі села, де доїхати можна лише причепивши авто до трактора. І це не жарт: 5 км дорогою на тросі за трактором. Воля-Кухітська. Або 52 км розбитою бруківкою. Місцями можна повиснути на днищі. А ще - скоро пропаде дорога Колки-Маюничі. Дорога тане під перегруженими 2-3 рази щебнем фурами. І ці фури їдуть до Луцька. Вгадайте, що буде з дорогою Маневичі-Луцьк? А такі села, як Охнівка, Коритниця,Зоря, Білин, Стенжаричі, Свійчів, що у Володимир-Волинському районі. Порівняно з ними - дорога до Баєва чи Вичинь - американський хайвей.
1111 Показати IP 12 Квітня 2016 16:00
Рожищенський р-н дорога з Носачевич на Вишеньки, Крижівку - пішком можна ноги зламати, Водії маршруток також погрожують що скоро перестануть їздити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus