USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Волині розподілять понад 19 млн медичної субвенції

9 Грудня 2019 18:12
Виплата зарплати, гемодіаліз та медикаменти для хворих на цукровий діабет: додаткову медичну субвенцію з держбюджету цьогоріч розподілятимуть на Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 9 грудня.

Члени комісії розглянули питання розподілу додаткового обсягу медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2019 році.

Як повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, 15 листопада ухвалили відповідне розпорядження Кабміну, яким для області виділили додаткову медичну субвенцію у розмірі 19,489 мільйона гривень. В області існує незабезпеченість за заробітною платою у розмірі понад 50 мільйонів гривень. Окрім того, була нестача коштів на проведення гемодіалізу та підтримку хворих на цукровий діабет. Тому, згідно з пропозицією управління охорони здоров’я, пропонували спрямувати 5,6 мільйонів гривень на гемодіаліз, та 3,818 мільйона – на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет. На оплату праці у медичних закладах районів області спрямовуватимуть понад 10 мільйонів гривень. Оскільки є нестача коштів на виплату зарплати у містах, очікують виділення додаткового траншу медичної субвенції у сумі 8,7 мільйона гривень, які розглядатимуть під час наступного засідання комісії. Очевидно, ці кошти спрямують для міст обласного значення.

Своєю чергою, начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк зауважив, що кошти пропонували виділити для районів, де ситуація найбільш критична, наприклад, в Іваничах. Водночас, містам, які мають кошти перевиконання місцевих бюджетів, наразі субвенцію не спрямовуватимуть. Повністю вдасться закрити питання з відшкодування вартості лікарських препаратів для лікування діабету та питання щодо луцького та ковельського центрів гемодіалізу.

Члени комісії рекомендували підтримати проєкт рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus