USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині створюють інтерактивну карту усіх водойм

1 Листопада 2017 15:30
Аби систематизувати водні ресурси Волині та зробити доступними для всіх охочих, в області створять інтерактивну карту усіх водойм.

Над розробкою такої карти працює комунальне підприємство «ІАЦ «Волиньенергософт».

Про це стало відомо 31 жовтня під час робочої наради з екологічних питань, повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Зі слів директора підприємства Василя Дутка, вони уже мають досвід роботи над подібними картами, тому й зголосилися реалізувати проект, обумовлений ще 21 лютого під час наради в ОДА.

Саме тоді було вирішено, що мапа стане своєрідним електронним інструментом, що забезпечуватиме відкритий доступ до інформації про ріки, ставки, озера, водосховища області. Нині ж уже нанесено позначки 14 озер, 17 водосховищ, 108 річок та струмків. Необхідні дані підприємство отримує співпрацюючи з управлінням екології облдержадміністрації.

Серед інформації про об'єкти: адміністративний район розміщення, площа водного плеса, відношення до населеного пункту, глибина, цільове призначення, перспективи використання. Роботи плануємо завершити до кінця листопада.

Важливо, що електронна мапа уже працює. Нею можна скористатись, зайшовши на офіційний веб-сайт підприємства «Волиньенергософт». Згодом стане доступною й функція зворотного зв'язку, де відвідувачі зможуть вказати на зауваження та побажання в частині наповнення електронного ресурсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
zbbas Показати IP 1 Листопада 2017 17:05
Відмивання грошей. Така карта вже існує років 15.
555 Показати IP 1 Листопада 2017 17:15
Злодюги вкрали у водників цю інформацію і за свою видають. Ще й бабла відгребуть на халяву ніби на різні там програми. У волинському обласному управлінні водних ресурсів ці дані вже років з 10 як зібрали і систематизували справжні фахівці
еколог Показати IP 1 Листопада 2017 19:32
Управління водних ресурсів давно таку інформацію має, тільки не викладала публічно. По ЗхБугу на сайті ЗБУВР все це давно вже є у відкритому доступі. Цифрова карта області (8 шарів) з усіма нанесеними обєктами існує вже років 12. Наскільки розумію, у "карті Дутка" просто привязують до google maps вже наявну інформацію. Примітивно і ні про що. І поки тільки 120 обєктів! у нас такий обсяг студенти роблять за 1-2 практичних, а якщо готова база - за 10-15 хвилин. Але ж обласна рада щедра, і радо підтримує грошима хто-зна-що...
123 Показати IP 2 Листопада 2017 11:17
готова карта http://www.vodres.gov.ua/water_resources.html

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus