USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині ціла сім'я потрапила до лікарні через сальмонельоз

2 Листопада 2019 18:53
В одному з сіл Камінь-Каширського району зареєстрували сімейний випадок захворювання сальмонельозом. Розслідування встановлено, що джерелом інфекції стали яйця курячі з власного господарства. Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Захворіло двоє дорослих та дитина 10 років. Батько та дитина перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні, мама – лікується амбулаторно. Під час збору епіданамнезу встановлено, що у всіх були схожі клінічні ознаки характерні для даного захворювання: підвищена температура, болі в животі, блювота та діарея.

Лікарями Камінь-Каширського міжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» проведене епідеміологічне розслідування даного випадку.

В результаті розслідування встановлено, що джерелом інфекції стали яйця курячі з власного господарства, котрі під час приготування не пройшли достатню термічну обробку та попередньо не були оброблені.

При лабораторному обстеженні сирих яєць виявлена сальмонела ідентична тим, що виділені у хворих. На сьогодні їх стан задовільний. Сімейне вогнище захворювання локалізоване та ліквідоване.

Захворювання на сальмонельоз, рівень якого в області зростає, стало серйозною загрозою епідблагополуччя населення. За даними факторного аналізу проведеного фахівцями лабораторного центру, лише в 2019 році на цю недугу в області захворіло 260 осіб, 27% з них пов’язують захворювання з вживанням м’ясних продуктів, третина – з вживанням яєць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus