USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відремонтують дорогу до Адамчуків та Любомль-Шацьк

9 Березня 2021 08:00
Волинь обіцяють не обділити під час розподілу коштів дорожнього фонду.

Про це йшлося під час пресконференції щодо 100 днів роботи обласної ради.

Голова обласної ради Григорій Недопад повідомив, що за результатами зустрічі в Києві з керівництвом Укравтодору, Волинь отримає достатньо коштів на ремонт доріг. Серед пріоритетних об’єктів – ремонт дороги Любомль-Шацьк і до майбутнього міжнародного пункту пропуску Адамчуки.

«Ми поспілкувалися з керівником «Укравтодору» Олександром Кубраковим. Наші нардепи від Волині також включилися щоб суми були збільшені. Нас запевнили, що при нормальному фінансуванні дорожнього фонду наша область не буде обділена. Є вказівка президента про будівництво дороги Любомль-Шацьк і ми чудово розуміємо, що там недалеко до Піщі. Там вже вклали нижній шар. Також в майбутньому має будуватися дорога до пункту пропуску «Адамчуки-Збереже», там вже укладений шар асфальту», – розповів він.

Читати ще: На Волині поділять між громадами понад 100 мільйонів на ремонт доріг

Нагадаємо, цьогоріч також готуються до ремонту і розширення траси Ковель-Ягодин, яка має бути першої категорії. Попередньо заявлено, що на реконструкцію доріг державного значення на Волині надійде 2,8 мільярда гривень, проте Кабмін пообіцяв ще додати коштів, однак остаточної суми поки не називають. На місцеві дороги держава цьогоріч зменшила розмір субвенції: у програмі було закладено 838 млн грн, але передбачено 602 млн. Також передбачені в обласному бюджеті й кошти на співфінансування разом з громадами ремонту комунальних доріг.

Відомо, що у 2019 році за 1,4 мільярда гривень відремонтували 401 кілометр доріг різного підпорядкування, у 2020-му – 402 кілометри, але витратили на це значно більше – 2,7 мільярда гривень. Таку різницю вартості одного кілометра дорожники пояснюють тим, що минулого року проводили не поточні, а капітальні роботи та й ціни значно виросли.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатолій Показати IP 9 Березня 2021 11:51
а коли буде Ковель-Доманово,стидоба ,міжнародна дорога
Віталій Показати IP 9 Березня 2021 12:45
То не дорога. То стежка...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus