USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жителі Каменя-Каширського просять створити у них госпітальний округ

2 Лютого 2017 11:00
Громада Камінь-Каширського району просить створити в них госпітальний округ для того, аби місцеві мешканці отримали якісні медичні послуги вторинного рівня.

Про це стало відомо під час засідання десятої чергової сесії Волинської обласної ради.

Депутат від фракції УКРОП Анатолій Філюк повідомив, що до нього звернулися жителі Камінь-Каширського району, населення якого складає більше 64 тисяч чоловік, з клопотаннями щодо створення госпітального округу з центром у місті Камінь-Каширський.

«Створення Камінь-Каширського госпітального округу дасть змогу забезпечити гарантований своєчасний доступ всім жителям нашого району до послуг вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги належної якості із зоною обслуговування, що відповідає положенням Постанови № 932 від 30. 11. 2016 р. Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку створення госпітальних округів». Географія розташування населених пунктів Камінь-Каширського району, густота населення, динаміка природного приросту дозволяє жителям нашого та сусідніх Ратнівського і Любешівського районів мати госпітальний округ, відповідно до умов даної Постанови уряду», - пояснює депутат.

З його слів, Камінь-Каширська центральна районна лікарня на сьогоднішній день обслуговує все населення Камінь-Каширського району, а також частину населення Любешівського та Ратнівського районів (кількість відвідувань у поліклініку – 600 чоловік у день, кількість пролікованих у стаціонарних відділеннях – до 9 тисяч чоловік). У закладі цілодобово забезпечено надання інтенсивної допомоги у відділенні реанімації, приймальному та акушерсько-гінекологічному відділенні, де народжується протягом року більше 1000 дітей (найвищий показник народжуваності на Волині), що свідчить про достатнє навантаження на персонал та можливість забезпечити належну висококваліфіковану допомогу хворим.

Тож мешканці району просять облдержадміністрацію розглянути їхнє прохання.

Нагадаємо, на Волині ОДА пропонує створити 3 госпітальні округи: Луцький, Ковельський та Нововолинський. Проте, на Волині з цим не згідні, зокрема, нардеп від УКРОПу Ірина Констанкевич домагається створенню госпітального округу в Камені-Каширському. Госпітального округу просить і Любомль. А на засідання сесії прибули ще й представники Володимира-Волинського, які вимагають надати місту Володимир-Волинський звання центру госпітального округу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
МЛК Показати IP 2 Лютого 2017 13:46
В Камінь-Каширській лікарні навіть ліфт відсутній, лежачих хворих між поверхами носять на ношах. ХХІ століття... І їм ще й госпітальний округ? Цирк!!!
Сераховичі Показати IP 2 Лютого 2017 15:08
Просити уже пізно! Потрібно вимагати! Та не вірити в обіцянки від влади усіх рівнів! Борітеся... а от чи поборите-то важко сказати.
333 Показати IP 2 Лютого 2017 16:26
і що цікаво за рахунок так називаємих госпільтальних округів скорочують лікарів по всіх найближчих лікарнях що знаходяться в ближніх райцентрах , таке враження що робиться для того щоб лікувалися лише ті люди які живуть в тих округах , там де в*родки владні на бумазі вирішили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus