USD 40.20 40.60
  • USD 40.20 40.60
  • EUR 40.30 40.90
  • PLN 10.16 10.35

На Волині завершили навчання перші добровольці підрозділу «Лють»

14 Березня 2023 12:10
В одному з тренінгових центрів поліції області завершила навчання перша група добровольців, які пройшли всі етапи відбору і потрапили у воєнізований підрозділ поліції нового зразка «Лють».

Як розповіла Суспільному начальниця відділу професійного навчання Головного управління Нацполіції в області Валентини Мельничук, на першому етапі добровольців готували як поліцейських, але в умовах ведення воєнних дій.

Первинне навчання у центрів пройшов 26-річний Андрій Найдюк. Каже: до цього волонтерив.

«Коли почалася війна, завіз автомобілів 15 на ЗСУ. Я спочатку хотів у «Азов», але знайомий з поліції сказав, що формується такий батальйон, буде хороша підготовка. Вирішив піти сюди, здав ФІЗО, тести, пройшов медогляд», – говорить доброволець.
Зі слів поліцейського з відділу професійного навчання Влада Куприянчика, який навчає добровольців вогневої підготовки, штурмова бригада вивчала усе з нуля: «Бо є люди, які взяли зброю вперше, а є ті, хто має навики. Ми починаємо із позиції для стрільби, як вона виконується».
Читати ще: «Батьки ще нічого не знають, на роботі здогадуються», – волинянин-доброволець бригади «Лють»

«Після навчання у тренінговому центрі поліцейських розподілять по підрозділах для проходження бойового злагодження», – сказала начальниця відділу Валентина Мельничук. З її слів, набір у підрозділ «Лють» триває.
3 лютого в рамках старту національної кампанії рекрутингу «Гвардія наступу» на Волині стартував набір добровольців та вмотивованих громадян у вісім новосформованих військових бригад: «Лють», «Стелевий кордон», «Буревій», «Червона калина», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан» та «Азов».

Станом на 10 лютого 450 волинян подали заявки до новосформованих військових бригад «Гвардії наступу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus