USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Ягодині за добу перевірили температуру в 3700 подорожуючих

27 Лютого 2020 16:43
За добу у міжнародному пункті пропуску «Ягодин» перевірили температуру 3700 подорожуючим, які в’їжджають в Україну.

Заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу на кордоні з Польщею діють від вівторка, 25 лютого, повідомляє Суспільне.

Водій Дмитро Кропивницький розповідає, що два дні провів у Литві. Перш ніж дозволити в’їзд в Україну, чоловіку вимірюють температуру.

Запроваджені заходи безпеки на кордоні, каже чоловік, підтримує: «Я вважаю, що потрібно. Якщо не догледіти, то тоді можна і не зробити необхідних заходів, щоб потім це зупинити. Якщо його запустять, потім нічого не вдіють. Так воно повинно бути, це захист населення».

Стан здоров’я водіїв на кордоні від ранку середи, 26 лютого, перевіряє помічник епідеміолога Любомльського відділу лабораторного центру Анатолій Ключук. Каже, що на пункті пропуску для температурного скринінгу подорожуючих мають два вимірювальні прилади, а сам він працює у спецодязі.

«Захисний халат, рукавички, респіратор, маска, шапочка. Це термометр дистанційного вимірювання температури. Просимо людину, щоб витерла волосся, і на відстані 0,5-1 сантиметра приставляємо та вимірюємо».
За добу, каже Анатолій Ключук, у пункті пропуску людей з підвищеною температурою тіла не зафіксували. Якщо у лікаря чи військового фельдшера виникнуть сумніви щодо стану здоров’я подорожуючого, його ізолюють у санітарній зоні.

Засобами захисту від вірусів забезпечені не лише медики, а й усі працівники у пункті пропуску, каже речниця Луцького прикордонного загону Оксана Петрів.

«Всі прикордонники забезпечені стерильними одноразовими масками, рукавичками. На каналі руху на в’їзд в Україну всі працюють: і прикордонники, і митники. Наразі конфліктних ситуацій не було. Люди з розуміння ставляться до цього. Самі розуміють, що це безпека нашої країни, людей, які в ній проживають», – повідомляє Оксана Петрів.

Скільки триватимуть такі заходи на кордоні поки невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus