USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Заході дали оцінку видворенню Саакашвілі з України

12 Лютого 2018 22:28
Для багатьох західних оглядачів обставини видворення Саакашвілі стали свідченням того, що Україна по суті не змінилась за багато років.

Про це пише УНІАН.

У "Твіттері" колишній заступник помічника глави Пентагону з питань України і Євразії в адміністрації Барака Обами, а нині директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер поділився своїми думками щодо цієї ситуації.

Сьогодні стало відомо спочатку про затримання Саакашвілі українськими силовиками, а пізніше про його видворення з України. Тривалий час в інформаційному просторі домінували спекуляції, що Саакашвілі може буде депортовано до Грузії, де його заочно засдужено до 3 років тюремного ув'язнення за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями.

"Погано для України і ще гірше для Грузії. Застосування закону через низькі політичні мотиви може і мати ауру законності, але є поганим рішенням з точки зору політики. Саакашвілі не герой, але це погане вирішення ситуації", - написав у мікроблозі з цього приводу Карпентер.

Як виявилось, екс-президента Грузії відправили до Польщі.

Несхвально про видворення Саакашвілі відгукнувся і колишній міністр закордонних справ Швеції, радник Порошенка, Карл Більдт.

"Позбавлення Саакашвілі його єдиного громадянства є очевидним порушенням його прав людини. Примусова департація лише погіршує ситуацію", - написав у "Твіттері" Карл Більдт.

Між тим для цілої низки оглядачів обставини видворення Саакашвілі стали свідченням того, що Україна по суті не змінилась за багато років.

"Бійка між Порошенком та Саакашвілі нагадує мені бійку Ющенка з Тимошенко у дні після Помаранчевої революції - обидва випадки викликали сумну думку, що на фундаментальному рівні політика в Україні мало змінилась", - пише у мікроблозі Ден Пелещук, журналіст низки англомовних видань, який працює в Україні.

"Жодна зі сторін цього конфлікту не має поваги до закону", - написав про ситуацію навколо Саакашвілі оглядач-міжнародник Леонід Рагозін.

Нагадаємо, 12 лютого Саакашвілі був затриманий правоохоронцями у Києві в ресторані «Сулугуні», після цього, за словами його соратників, був вивезений у невідомому напрямку.

Пізніше у Державній прикордонній службі України заявили, що Саакашвілі повернуто до Польщі, звідки він прибув у порушення українського законодавства.

Згодом, він прокоментував деталі свого видворення з України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus