USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

На Зеленського подали до суду через ініційоване ним опитування 25 жовтня

21 Жовтня 2020 22:27
В Окружному адміністративному суді міста Києва зареєстровано позов до Президента України Володимира Зеленського щодо опитування на виборчих дільницях.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужба ОАСК.

«Окружний адміністративний суд міста Києва просять визнати протиправним оголошення президента України Володимира Зеленського про проведення всенародного опитування громадської думки 25 жовтня 2020 року на виборчих дільницях. З відповідним позовом до президента звернувся житель Івано-Франківської області», – йдеться у повідомленні.

Серед інших вимог позову – зобов’язати Зеленського утриматись від вчинення дій щодо призначення та проведення всенародного опитування громадської думки на виборчих дільницях 25 жовтня.

«Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі», – додали в суді.

12 жовтня Зеленський заявив, що у день проведення місцевих виборів 25 жовтня перед українцями буде порушено п’ять суспільно важливих питань.

14 жовтня Зеленський назвав перше запитання із всеукраїнського опитування.

15 жовтня він заявив, що друге запитання стосуватиметься можливості створення на Донбасі вільної економічної зони.

16 жовтня Зеленський озвучив три фінальних запитання: «Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?»; «Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу для зменшення болю у важких хворих?»; «Чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus