USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На харчах для школярів дали нажитися посередникам?

5 Грудня 2011 15:53
У січні-листопаді 2011 року бюджетні установи Волині, під час тендерів з закупівлі харчових продуктів, переплатили 216 тисяч гривень.
Про це 5 грудня під час селекторної наради в облдержадміністрації розповів начальник контрольно-ревізійного управління у Волинській області Анатолій Омельчук.

З його слів, під час перевірок виявлено розтрати бюджетних коштів - 216 тисяч гривень. Основна причина порушень – постачання продуктів за завищеними цінами через посередників.

Омельчук також зауважив, що більше половини розтрат припадає на листопад - 143 тисяч гривень.

Зокрема «відділ освіти Ковельської РДА закупив у одного з підприємців району хліб, борошно, крупи, м’ясо, яйця та інші продукти за цінами вищими, ніж середньоринкові, на суму 2,4 мільйони гривень», - розповів фахівець. Для прикладу, масло вершкове купляли по 60 гривень за кілограм, хоча ринкова вартість – 52,9. У іншого підприємця придбали свинину по 57 грн/кг при середній ринковій – 38, стегна курячі – 25 грн/кг при середній ринковій 18.

«У відділі освіти Старовижівської РДА теж закупляли у посередників харчові продукти. Так, хліб купляли за 3,3 грн за буханку, тоді як в інших підприємців – 2,6. Всього за рік освітяни витратили 15 тисяч гривень зайвих коштів», - додав Омельчук.

З його слів, схожі порушення, інспектори КРУ виявили у багатьох районах Волині.

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук, обговорюючи виступ Омельчука, згадав про Заболоттівську школу-інтернат та Олицький психоневрологічний інтернат. «Кожному директору особисто відшкодувати нанесені збитки, внести гроші в касу. Заболоття, школа-інтернат - Арендарук, Приходько. Тож були в мене, плакались, що... Чотири мільйони ремонт - кінця-краю не видно. Знову бюджетний запит будемо робити. Скільки будемо мучитися з пані Приходько? Ну, так же ж неможливо», - заявив Борис Клімчук.

Клімчук доручив керівникам районів, змусити директорів цих закладів відшкодувати збитки за ремонт. «Якщо не повернуть гроші, то будемо звільняти», – зауважив посадовець.

Насамкінець чиновник розказав про реконструкцію спортзалу в селищі Голоби Ковельського району. Мовляв, там нічого не робиться, хоча й виділено 4 мільйони гривень. Губернатор запропонував КРУ, яке наразі перевіряє перебіг робіт на об’єкті, передати результати перевірки у прокуратуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
11 Показати IP 5 Грудня 2011 16:20
«Якщо не повернуть гроші, то будемо звільняти», – зауважив посадовець. Борисе Петровичу і гроші потрібно повернути цим горе-посадовцям і звільнити. Віримо у вас.
Учень Показати IP 6 Грудня 2011 08:18
КЛОУНИ! Ви ше врахуйте вартість транспортних послуг.
Лучанин Показати IP 6 Грудня 2011 21:59
Згадайте об"єкти освіти по 5 млн. грн., які "будували" хлопці з Рожищ. Я сам приймав в цьому участь і бачив , яким чином це робиться . Проте губернатор мовчить. Дивно.
Bugel Показати IP 7 Грудня 2011 17:33
Хтось же мав на цьому заробити!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus