USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На корветі «Луцьк» гасили «пожежу»

13 Січня 2012 18:32
На корветі «Луцьк» пройшло бойове навчання ‒ екіпаж вчився гасити «пожежу», що виникла через коротке замикання.
Про це повідомляє видання Міністерства оборони України «Флот України».
За сценарієм навчання, в румпельному відділенні корвету сталося коротке замикання електрощита, що спричинило пожежу.
Після того як корабельна аварійно-рятувальна партія провела розвідку в аварійному приміщенні і обрала тактику боротьби за «виживання», було вирішено залучити для подолання проблеми додаткові резерви.

На аварійний об’єкт негайно прибула аварійно-рятувальна група із сусіднього ракетного корвета «Придніпров’я».

Далі події розвивалися блискавично ‒ одразу після того, як на причальній стінці було розгорнуто необхідне аварійно-рятувальне майно, розпочалася пінна атака задимленого приміщення.

Аварійна партія під командуванням лейтенанта Василя Гірби за лічені секунди з необхідними засобами пожежогасіння прибула до осередку пожежі. Умови завдання були наближені до реальних ‒ таких, що можуть виникнути як на базі, так і в морі.

При гасінні пожежі були застосовані фреонові вогнегасники, за допомогою яких витіснявся кисень з аварійного приміщення. Потужні струмені води з берега допомогли швидше впоратися з пожежею.

Після повторної розвідки аварійного приміщення було вжито заходів щодо вивітрювання з нього чадного газу. Завдяки впевненим діям членів аварійної партії й додаткових сил «пожежу» було вчасно ліквідовано.
Як зазначив помічник командира корвета «Луцьк» з бойового управління капітан-лейтенант Денис Гриценко, з особовим складом постійно проводяться спеціальні заняття, тренування, де відпрацьовуються всі елементи боротьби за живучість. Кожного тижня на чергування виділяється аварійна група, яка саме й була задіяна в цих навчаннях.

Керівник навчання капітан 2 рангу Андрій Похващев, який спостерігав за ходом операції, зазначив, що боротьбу за «виживання» як один з головних елементів корабельної організації було відпрацьовано у повному обсязі та за встановлений норматив.
Довідково:
Корвет «Луцьк» зійшов зі стапелів суднобудівного заводу «Ленінська кузня». 22 травня 1993 року він був спущений на воду.
30 грудня 1993 року корвет «Луцьк» прийнятий до складу Військово-Морських Сил ЗС України, а 12 лютого 1994 року на кораблі в присутності Міністра оборони України вперше піднято Військово-морський прапор України.
За свою історію корвет «Луцьк» брав участь у багатонаціональних навчаннях серій «Бриз», «Дуель», «Кооператив партнер», «Море», «Сі Бриз», «Фарватер миру» та «Чорноморське партнерство», побував із дружніми візитами в Болгарії, Румунії та Туреччині.
У січні 1997 року корвет «Луцьк» вперше в історії ВМС ЗС України виконав ракетні стрільби. У 2007 році корабель брав участь в антитерористичній операції НАТО «Активні зусилля» у визначеному районі Середземного моря.
У 2008 році корвет «Луцьк» успішно виконав бойові стрільби під час командно-штабного навчання «Морський вузол-2008».
За весь час існування корабель пройшов приблизно 55 тисяч морських миль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Севастополь Показати IP 13 Січня 2012 23:05
Уже три года корвет на приколе. Дизелям необходим капремонт-запчастей нет. Учения о которых идет речь-симуляция активной деятельности год назад сьомочная группа ВТ была в Феодосии (база корвета)- им не разрешили сюжет показывать.
adams Показати IP 14 Січня 2012 15:06
Корвет стоїть в Білоозерську, а не у Феодосії...І його "козир" пошук підводних човнів, а не стрільби...
бля Показати IP 16 Січня 2012 10:36
Корвета Луцьк ........смішно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus